Rosenborg tok 8-bussen tre stopp opp til Nissekollen for den tredje runden i Norgesmesterskapet 2016, hvor Nardo var verter. Foran 1500 tilskuere gikk laget som slo ut Ranheim i forrige runde ut med en klar plan om å stenge igjen rommene for Rosenborg, og kontre skikkelig når muligheten bød seg. De kom også med mange mann fremover på dødballer, og var ivrige på gjenvinninger. Det var også slik Nardo skapte kampens første store sjanse etter 16 minutter, men Albert Berbatovcis skudd fra 13 meter gikk over tverliggeren.

Det var ikke uventer Rosenborg som hadde ballen klart mest og jobbet tålmodig. RBK holdt et bra balltempo og forflyttet ballen fra side til side på jakt etter sprekker i Nardos to bakre rekker. Den åpningen fant Magnus Stamnestrø etter 30 minutter da han kom seg inn i mellomrommet og oppfattet at Elba Rashani la på løp i bakrom. Ballen gjennom forsvaret var presis, og Rashani kom alene med keeper Bence Steer som han iskaldt vippet ballen over og det sto 0-1.

Ledelsen ble doblet etter 37 minutter da Gudi spilte opp på en feilvendt Gytkjær brukte kroppen og la ballen ned til Vilhjalmsson som kom seg gjennom forsvaret. Islendingen hadde god oversikt og valgte å spille til en ledig Yann-Erik de Lanlay som enkelt kunne trille inn 0-2 i tomt mål.

Nardo tross tomåls ledelse til RBKs ikke mistet troen da de kom ut til andre omgang, og etter fem minutter kom reduseringen. På en kontring var Joachim Solem ballen i duell med to RBK-forsvarere og spilte videre til innbytter Sander Sevaldsen som la ballen i lengste fra 14 meter.

En urytmisk periode fulgte etter målet og kampen vippet litt. Det kunne fort stått 2-2 da Sevalsen fikk ballen på kloss hold og fyrte løs, men Londak reddet! Rosenborg tok så tak igjen og startet å produsere nye sjanser. Etter 66 minutter fikk RBK hjørnespark og Gudi slo presist inn. Omtrent på krittmerket kom Johan Lædre Bjørdal seg løs og headet rutinert tilbake i mål, hvor keeper aldri rakk tilbake.

Det ble mye RBK i sluttminuttene og like før slutt avsluttet Jonas Svensson kvelden med en liten perle, og det med venstrefoten. Han dro seg innover i banen og klemte til fra 17 meter. Ballen skrudde inn i lengste hjørne og Rosenborg vant 4-1! Dermed er Rosenborg med i potten når fjerde runde trekkes.