Rosenborg gikk rett i angrep mot Stabæk og presset dem kraftig i åpningen. Etter flere småfarligheter kom den første store muligheten eter 17 minutter da Yann-Erik de Lanlay tok en piruett rundt Granli og banket ballen i stanga fra 16 meter! To minutter senere var også Christian Gytkjær nære da Tore Reginiussen headet på et frispark og RBKs danske spiss var to skonummer fra å treffe ballen fra fire meter.

Det var Rosenborg som styrte det meste i første omgang og Stabæk måtte forsvare seg mot angrep både fra høyre og venstre, samt at Sayouba Mandé flere ganger måtte håndtere harde langskudd fra RBKs skyttere. Yanni var i fyr og flamme på venstresiden og forserte etter 41 minutter forbi 2-3 spillere før han flott spilte gjennom Gytkjær. Danskens avslutning fra spiss vinkel gikk dessverre utenfor lengste stolpe.

Men målet måtte bare komme til slutt. Og igjen var Yann-Erik de Lanlay involvert. På overtid i første omgang la han inn foran mål, hvor Fredrik Midtsjø stupte frem, fikk luggen på ballen og sendte Rosenborg i føringen!

Stabæk gikk ut med et høyt press fra start i andre omgang, i jakten på en utligning, men ble hardt straffet av Rosenborg. Etter fem minutter så Fredrik Midtsjø muligheten til å skyte, og banket til fra 25 meter. Ballen traff en motspiller og gikk i en bue over keeper og i mål!

Rosenborg var virkelig i siget nå, og kun tre minutter senere smalt det igjen. Denne gang var det Gudi som slo et frispark med sin presise venstrefot, og på bakre stolpe var Christian Gykjær på plass og headet inn Rosenborgs tredje for kvelden!

Selv på 3-0 kjørte Rosenborg på for flere scoringer, men ble ved én anledning litt ufokuserte i forsvararbeidet. Da kom Luc Kassi seg gjennom på venstresiden, og satte ballen inn i lengste. Dermed endte det med 3-1 på mot Stabæk på Lerkendal.