Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Det var Start som fikk den første sjansen på Sparebanken Sør Arena. Mathias Rasmussen tok med seg både Anders Konradsen og ballen i en duell utenfor 16-meteren, men dommeren lot spillet gå. Da kom Rasmussen seg gjennom, men satte skuddet rett på André Hansen.

Ingen av lagene klarte å produsere store sjanser i første omgang. Rosenborg hadde ballen mye, men ble for upresise på vertenes halvdel, mens Start kom på et par kontringer som kunne blitt farlige med litt bedre presisjon.

Rosenborg tok tak i andre omgang og brukte bare fire minutter på å skape en god mulighet. Gudi slo inn fra høyre og Rashani stupte frem foran mål. Men kom akkurat for sent til å få styrt ballen i nettet.

Etter en god åpning på omgangen kom det en periode med mange bytter og stopp i spillet. Ingebrigtsen måtte også erstatte en Tore Reginiussen som så ut til å kjenne noe i låret. Rosenborg forsøkte å spille seg tilbake til et overtak og kampen åpnet seg igjen mot slutten. Etter 75 minutter ble Christian Gytkjær spilt i bakrom og var bare en dårlig ballberøring unna få kontroll på ballen alene med keeper.

Rosenborg ga Start mye å jobbe med nå, og etter 80 minutter fant tålmodige RBK endelig veien til mål. Etter en gjennvinning av Gersbach og påfølgende innkast la Jonas Svensson presist inn fra høyre og Matthias Vilhjalmsson knuste alle i lufta da han headet ballen via bakre stolpe og i mål!

Ingebrigtsen har flere ganger skrytt av Vilhjalmsson sin hodestyrke, og islendingen bekreftet påstanden på nytt åtte minutter senere. Magnus Stamnestrø slo et presist hjørnespark og foran mål var det total islandsk dominans i lufta når Vilhjalmsson fant luka mellom en Start-spillers hode og tverliggeren, hvor ballen snek seg inn.

Dermed tok Rosenborg med seg tre herlige poeng tilbake fra Kristiansand!

Chris Thomas Skogli