Det var duket for fotballfest da to lag i form møttes til dyst på selveste 16. mai, på et Lerkendal Stadion hadde vært utsolgt lang tid i forkant. Kåre Ingebrigtsen gjorde noen justeringer på laget fra forrige kamp, hvor en nå friskmeldt Christian Gytkjær kom inn på spissplassen og Matthias Vilhjalmsson startet på sentral midtbane. Reginiussen måtte stå over kampen på grunn av en liten lårskade, og Skjelvik kom dermed inn på midtstopperplass og overlot venstrebacken til Alex Gersbach.

Rosenborg satte standarden tidlig med et par gode kontringer, og etter sju minutter kom kveldens første store sjanse. Midtsjø spilte Svensson flott gjennom på høyresiden, og Jonas fant en umarkert Mike Jensen i feltet. Men treffet fra dansen var ikke rent og ballen ble til slutt klarert.

Frekk Midtsjø-lobb

Lillestrøm ble kraftig presset en periode nå, før de begynte å spille seg litt mer inn. Men da smalt det fra Rosenborg. Denne gang var det Svensson som spilte gjennom Midtsjø, som frekt lobbet over keeper. På bakre stolpe forsikret Christian Gytkjær seg at det ble scoring med en heading fra halvannen meter og Rosenborg var i føringen.

RBK fortsatte å presse gjestene, og spesielt høyresiden skapte trøbbel. På en kontring etter 35 minutter kom Midtsjø rundt på høyre og la presist inn til Christian Gytkjær, men han stupheadet ballen over mål.

Rosenborg fortsatte å kose seg i vårsola i den andre omgangen og etter bare tre minutter var ledelsen doblet. Anders Konradsen spilte indreløper denne kvelden og viste at han også har styrker i den posisjonen. På en overgang fullførte han løpet inn i boksen, ble spilt på av Jonas Svensson og plasserte ballen i det lengste hjørnet! En nydelig scoring som nok varmet trener Kåre Ingebrigtsens fotballhjerte.

RBK-kanonade

Utover i omgangen disket Rosenborg opp med det ene delikate angrepet etter det andre. Jonas Svensson var i fyr og flamme og stortrivdes med samfylking Midtsjø. Etter 73 minutter var de nære å skape et av årets mål etter flott kombinasjonsspill. Svensson hælsparket ballen i bakrom til Midtsjø, som kom ned til dødlinja og la ut 45 minutter hvor Anders Konradsen banket til. Men Origi var med på notene og stoppet ballen med en sterk reaksjonsredning.

Lillestrøm tok større sjanser mot slutten av kampen og begynte å nærme seg en redusering. Rosenborg holdt unna og forsvarte seg godt i vanlig spill, men fikk problemer med Frode Kippe på en dødball med fem minutter igjen. Den store midtstopperen steg til værs og skapte spenning med en heading fra kloss hold.

Men Rosenborg hadde ikke tenkt å tape poeng på fotballens festdag og stengte igjen. Dermed ble det seier 2-1 og tre fortjente poeng!