Haugesund - Rosenborg
1 – 1 (1–1)

22.05. 2016

Tilskuere: 7722

Det var to av formlagene i Tippeligaen som møttest til dyst på et utsolgt Haugesund Stadion, da Rosenborg tok turen til nord-Rogaland i den tolvte serierunden. Hjemmelaget hadde flere solide hjemmekamper å se tilbake på, de blant annet hadde slått Odd og tatt poeng mot Molde etter en sterk opphenting.

Kåre Ingebrigtsen gjorde noen få justeringer på laget fra forrige seriekamp, hvor Johan Lædre Bjørdal kom inn for Alex Gersbach og tok plass i midtforsvaret for første gang fra start i årets sesong. Jørgen Skjelvik var dermed tilbake på venstrebacken.

Intens åpning

Hjemmelaget startet med et svært direkte spill. Lange pasninger og lange innkast bombanderte RBK-feltet det første kvarteret, men Rosenborg hadde lenge god kontroll på det som kom. Men etter 16 minutter glapp det på et tidlig innlegg hvor Ibrahim Shuaibu kom seg umarkert inn i bakrommet og satte ballen kontant i mål alene med André Hansen.

Rosenborg spilte seg mer inn i kampen i det halvtimen nærmet seg, og hjørnespark-spesialist Anders Konradsen steg på nytt frem da han behøvdes som mest. Mike Jensen slo en presis serve inn fra høyre etter 31 minutter, hvor Konradsen lurte bort sin oppasser med en smart bevegelse og styrte inn utligningen fra kloss hold.

Veggen André Hansen

Det ble stor RBK-dominans fra start i andre omgang, noe som skulle vare i en halvtime. På et ujevnt underlag var det vanskelig å få høyt balltempo og god presisjon, men god gjennvinning gjorde at RBK klarte å opprettholde presset. Midtsjø og Svensson kombinerte flere ganger fint på høyresiden, men Rosenborg klarte ikke å skape de store sjansene mot vertenes femmannsforsvar. Da skapte hjemmelaget større sjanser når de først kom, men André Hansen som som en vegg og vartet opp med flere meget solide redninger.

Haugesund hadde mange lange innkast og etter 54 minutter falt ballen ned til Ibrahim på 10 meter, som fyrte løs. Men Hansen var lynraskt nede og stoppet ballen med en enhåndsredning før han stupte frem og tok returen foran en FKH-fot.

Mot slutten av kampen dalte tempoet på det regntunge Haugesund-gresset og det hele endte med 1-1 og bortepoeng til Rosenborg.