Rosenborg tok i mot Nest-Sotra i den fjerde NM-runden, og kampen startet med et smell. Seks minutter var gått da Matthias Vilhjalmsson spilte gjennom Elba Rashani på høyresiden, som satte på storfarten og nådde ballen før keeper. Rashani hadde god oversikt og la ballen på tvers hvor Fredrik Midtsjø fikk sette ballen i åpent mål.

Men Nest-Sotra var ikke rystet. De gikk rett i angrep og fikk utligninen umiddelbart. Et løp av Damian Olsen ble ikke fulgt tilstrekkelig, og Nest-Sotra-spillere satte kaldt inn 1-1 alene med Hansen.

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før Rosenborg igjen var i føringen. Minuttet etter ble ballen spilt opp på Fredrik Midtsjø, som la igjen til Matthias Vilhjalmsson. RBK-spissen plasserte inn 2-1 fra 16 meter.

Etter de tre scoringene i løpet av kampens første ni minutter roet det seg betraktelig på Lerkendal, og det var Nest-Sotra som sto for den største sjansen før pause. Kasper Nissen fikk headet fra sju meter, men André Hansen vartet opp med en god reaksjonsredning.

Rosenborg hadde ballen mye i andre omgang, men Nest-Sotra var gode til å nøytralisere sidene stengte godt igjen foran mål. Gjestene kom også på noen farlige overganger og det hadde ikke vært helt ufortjent med 2-2 ti minutter ut i andre.

Men Rosenborg hadde, som forventet, mer krefter enn de hardtkjempende bergenserne, og det ble mye spill inne på Nest-Sotra sin banehalvdel. Pål André Helland kom inn og bidro med sin presise venstrefot, og RBK begynte å finne en Riku Riski som stadig tok initiativ i bakrom.

I det klokka gikk over til tillagt tid var Nest-Sotra en av få ganger uoppmerksomme og ble hardt straffet. RBK fikk frispark og ballen ble raskt slått i bakrom til Pål André Helland som rundet keeper og satte ballen i nettaket. Dermed vant Rosenborg 3-1 mot Nest-Sotra og er klar for kvartfinale i NM.