Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Det var duket for storoppgjør da Molde gjestet Lerkendal i den 13. og siste tippeligarunden før EM-pausen. Kåre Ingebrigtsen hadde endelig Pål André Helland klar for en tippeligatropp og valgte å starte med høyrekanten. Det angret han seg ikke på. Kun 40 sekunder uti oppgjøret ble Helland spilt gjennom med en frekk pasning fra Midtsjø, før han satte ballen i mål ved bakerste stolpe!

Rosenborg kjørte også på i minuttene er scoringen, men Molde kjempet seg inn i kampen og Rosenborg fikk en periode problemer med å ta tak i ballen. Til slutt sendte Ruben Gabrielsen ballen over RBKs 16-meter til en offsideplassert Mohammed Elyounoussi som satte ballen over André Hansen og i mål. Målet ble godkjent.

Det var likt igjen i den svært tempofylte kampen på Lerkendal. Begge lag angrep massivt, og spillte bølget mellom 16-metrene. Etter 28 minutter ble ballen spilt opp i føttene til Christian Gytkjær som spilte vegg med Gudi og kom alene med Horvath. Dansken var rolig og trillet ballen i mål ved bakerste stolpe.

Og på overtid var Gytkjær på plass igjen, denne gang etter flott forarbeid av Alex Gersbach. Venstrebacken kjempet seg inn i 16-meteren og la langs bakken på bakerste stolpe. Der dukket Gytkjær opp og satte ballen i nettaket!

Andre omgang startet med stor store sjanser til Rosenborg. Først ble Christian Gytkjær spilt gjennom sentralt, men satte ballen like utenfor bakerste stolpe. Der etter var det Pål André Helland som dro seg inn og skrudde ballen mot lengste kryss, men Ethan Horvath var oppe med en hanske og fikk akkurat slått ballen utenfor mål.

Det var 20 grader på Lerkendal denne mai-kvelden, og temperaturen på banen steg ytterligere utover i andre omgang. Nervene var i spenning for de 22 på banen og nesten 22 000 på tribunene. Men Rosenborg holdt seg rolig og hele laget bidro i forsvarsspillet, og kom på overganger når anledningen bød seg. Flere mål ble det imidlertid ikke på Lerkendal, og Rosenborg vant en herlig og fortjent 3-1-seier mot Molde!

Chris Thomas Skogli