Publikum hadde knapt rukket å sette seg før Yssouf Koné mer eller mindre sendte Rosenborg videre til neste runde. En genial pasning i bakrommet av Alexander Tettey åpnet Astana-forsvaret, Abdou Traoré rundet keeper og sendte ballen inn til Koné som scoret etter 45 sekunder.

Og det tok bare noen få minutter før Rosenborg doblet ledelsen. Målscorer Koné stusset Steffen Iversen gjennom helt alene, og toppscoreren lobbet ballen elegant i mål og 2-0. Målshowet fortsatte etter 17 minutter, og nok en gang var Koné sentral. Burkina Faso-spissen ble spilt gjennom på høyrekanten og la inn til en umarkert Traoré som bredsidet ballen i mål. 3-0.

Noen minutter senere reduserte Astana på sin første sjanse i kampen. Kasakhstanerne kom seg fri inne i 16-meteren, og Lars Hirschfeld klarte kun å halvklarere skuddet som kom. Dermed kunne Alexandr Suchkov skli lærkula i mål.

Men Koné var langt fra ferdig. Nok en gang ble han spilt fri i bakrommet, og gjorde ingen feil alene med Kuznetsov i Astana-buret. Dermed stod det fantastiske 4-1 etter en drøy halvtime på Lerkendal. Resultatet stod seg til lagene gikk til pause.

Det tok bare tre minutter av 2. omgang før ballen lå i nettet på nytt. Sapara la en ny krempasning inn i feltet, og Traoré ekspederte den i mål. Fire minutter senere fullførte ivorianeren sitt hat-trick da han scoret enkelt etter en forsvarstabbe, og Rosenborg ledet 6-1 etter 52 spilte minutter.

Så bestemte Sapara seg for å være mer enn servitør. Fra cirka 25 meter klinte slovaken ballen ned ved stolperota, og Rosenborg ledet utrolige 7-1 etter at en time var unnagjort.

Etter Sapara-målet dabbet kampen litt av og hjemmelaget klarte ikke å skape like mange sjanser som tidligere. Nesten 13 000 tilskuere hyllet laget med å ta bølgen mot slutten av kampen.