Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Tippeligaen var endelig tilbake etter en drøy måneds pause, og Rosenborg sparket i gang andre del av sesongen med bortekamp i Bodø. Klassikeren på Aspmyra Stadion var det 44. oppgjøret mellom lagene.

Kåre Ingebrigtsen kunne velge fra en tilnærmet skadefri tropp, men Yann-Erik de Lanlay ble hjemme i Trondheim. Inn på venstrekanten kom Matthias Vilhjalmsson, som skulle gjøre sin egen vri på rollen.

Hjemmelaget forsøkte å gå høyt ut fra start, og fikk også den første avslutningen på mål. Men Rosenborg tok mer over utover i omgangen, og Helland kom til innlegg etter innlegg. Men RBK kom ut av rytmen midtvegs og kampen gikk inn i en stillingskrig. Etter en halvtime måtte også André Hansen erstattes av Pavel Londak etter en kollisjon i feltet.

Mot slutten av omgangen var det Rosenborg som styrte det, meste men kom ikke nærmere enn et løst skudd av Jensen fra 12 meter.

Rosenborg slet med å finne veien gjennom et hardtarbeidende Glimt-forsvar også i andre omgang, men jobbet tålmodig. Midtvegs i omgangen skapte hjemmelaget flere store sjanser, men RBK-spillerne anført av Tore Reginiussen slengte seg foran ballen og stoppet skuddene!

Marginer mot kapteinen

Mot slutten var det Rosenborg som hadde mest krefter og tok fullstendig over. Det åpnet seg opp på kantene og innleggsanledningene ble hyppligere og hyppigere. Jensen var svært nære da et innlegg fra høyre var borti leggen til en Glimt-spiller og gikk via motsatt stolpe, i keeper og ut fra mål.

Men Rosenborg ble generelt sett ikke farlige nok på siste tredjedelen av banen mot Glimt, og fikk også flere farlige kontringer mot seg. Dermed var det lite å si på at kampen endte uten mål og med poengdeling.

Chris Thomas Skogli