Sarpsborg åpnet med ballen mye innpå RBKs halvdel, uten å skape store vanskeligheter for RBK-forsvaret. Noen lange innkast kunne skapt problemer, men Rosenborg dominerte luftrommet og fikk ryddet unna.

Rosenborg kom på flere gode kontringer og etter 21 minutter smalt det. Et innlegg fra høyre ble headet i en oppofrende motspiller og ballen falt ned til Pål André Helland som kaldt satte ballen i mål fra kloss hold!

Men gjestene fra Østfold var absolutt med i kampen og etter 37 minutter kom utligningen. På et innlegg fra høyre kom Pål Alexander Kirkevold seg foran midtstopperen og headet inn 1-1 fra kloss hold, som også ble pauseresultatet.

Rosenborg skulle ut og ta tak i kampen i andre omgang, men fikk en dårlig start da innbytter Sigurd Rosted knuste alle i lufta på en dødball og headet gjestene i føringen!

Men Rosenborg lot seg ikke stresse av stillingen og kjørte på fremover. Det tok ikke lang tid før de slo tilbake, først med et straffespark som Christian Gytkjær trygt satte i mål etter 50 minutter, og et nydelig langskudd fra 25 meter av Pål André Helland bare tre minutter senere!

Rosenborg kjørte kampen mot slutten, men Sarpsborg var farlige da de fikk løftet opp laget på dødballer. Men på overtid var Mike Jensen nådeløs og skrudde ballen i lengste. Kronen på verket kom i kampen siste minutt på en flott overgang hvor Jensen fant Elba Rashani på høyresiden, og høyrekanten skrudde ballen flott i mål med venstra. Dermed vant Rosenborg med tre mål over Sarpsborg på Lerkendal.