Rosenborg kom best i gang på eget gress og skapte en halvsjanse etter et par minutter da Mike Jensen kom til en god skuddmulighet, men fikk ikke bra treff. RBK fortsatte å styre spillet utover i omgangen, og kom med backene både på høyresiden og venstresiden, med tilhørende innlegg. Men det gjensto litt på de kliniske avslutningene.

Men det fikk Rosenborg bare minutter ut i andre omgang. På en dødball fra Mike Jensen steg Hólmar Eyjolfsson opp og headet ballen ned i hjørnet!

Noen minutter senere fikk Pål André Helland en stor sjanse til å doble ledelsen da han fikk avsluttet fra 12 meter, men ballen gikk like utenfor. Det spørs også om ikke keeper hadde stoppet skuddet om det gikk innenfor.

Så skjedde det mye på kort tid på Lerkendal. Først dro Pål André Helland seg innover i banen og klemte til fra 20 meter, tilbake til siden hankom fra. Keeper var etter ballen, men ikke raskt nok, og Helland doblet ledelsen. Tre minutter senere presenterte Yann-Erik de Lanlay høyrefoten med et skudd fra kanten av 16-meteren som skrudde i mål ved bakerste stolpe! En nydeli perle og det sto 3-0!

Men Norrköping slo tilbake fem minutter senere på et hjørnespark hvor Sebastian Andersson fikk stå alene og heade inn 3-1 fra kloss hold.

Rosenborg fortsatte å angripe for en større ledelse, men Norrköping kjørte også på med folk fremover. Det ble dermed en underholdende avslutning med mye rom i et spill som bølget frem og tilbake. Men Rosenborg låste av og 3-1 holdt seg ut kampen. RBK dermed med et godt utgangspunkt før returoppgjøret.