3 – 2 (0–1)

Kvalifisering E-cup

20.07. 2016

Tilskuere: 10372

Rosenborg hadde en 3-1-ledelse med seg fra kampen på Lerkendal, og møtte et Norrköping som måtte angripe i sola på eget kunstgress.

Yann-Erik de Lanlay skapte den første sjansen da han fintet bort en spiller etter ni minutter og fikk skutt fra kloss hold. Men skuddet kom fra skrått hold og ble reddet.

Norrköping tok så mer over initiativet i spillet en periode, og kom til et par potensielle sjanser etter innlegg fra sidene. Rosenborg fikk imidlertid ryddet unna i egen boks og fikk også tatt mer tak i ballen midtvegs i omgangen.

Da ble det fort farlig, og etter en drøy time fikk Rosenborg straffespark da Christian Gytkjær ble felt. Straffesparket tok dansken selv og satte ballen trygt i mål.

Norrköping gikk offensivt ut i andre omgang for å hente inn ledelsen, men ble straffet etter 55 minutter. Jonas Svensson spilte gjennom Mike Jensen på høyresiden, og kapteinen la presist inn langs bakken. Foran mål skar Yann-Erik de Lanlay inn og styrte ballen i mål!

Oppgjøret så ut til å være avgjort på dette tidspunktet, men fire minutter senere hadde Norrköping scoret to mål! Først ble Sebastian Andersson spilt alene gjennom og satte inn 1-2, før Christoffer Nyman headet inn en retur like etter.

Og vertene hadde virkelig fått blod på tann nå. De neste 20 minuttene ble hektiske for Rosenborg som slet med å vinne duellene og andreballene, og fikk til tider et press mot seg. Da kom også svenskens ledermål med 13 minutter igjen å spille. På et hjørnespark stupte Sebastian Andersson frem og satte inn sitt andre for kvelden!

Vertene måtte fortsatt å ha to mål for å gå videre, men ga seg ikke. Heldigvis klarte Rosenborg å strukturere seg bedre, samtidig som at RBK hadde mer krefter enn vertene Norrköping. Dermed klarte Rosenborg å låse av kampen i sluttminuttene og Rosenborg er videre til tredje kvalifiseringsrunde, hvor APOEL er motstander.