Det ble en litt spesiell ramme da Rosenborg tok i mot femteplasserte Haugesund som styres av Andrea Loberto, som var i RBKs støtteapperat i fjor. Men det skulle etter hvert bli stor forskjell på lagene.

Rosenborg tok tak i kampen fra start og styrte spillet på eget gress. Haugesund forsøkte seg på noen kontringer i starten av første omgang, men uten å komme til de helt store sjansene. I motsatt ende av banen kom Rosenborg seg rundt på kantene gang på gang, og spesielt på den venstre siden hvor Gersbach og Rashani flere ganger slo presise innlegg.

Og det var akkurat slik Rosenborg ledermål kom etter 16 minutter. Elba Rashani slo presist inn på bakre stolpe, hvor Christian Gytkjær var sterk, rev seg løs og stanget ballen i nettaket.

Vilhjalmsson banens gigant

RBK skrudde opp tempoet ytterligere i andre omgang, og det ble envegskjøring anført av en svært målfarlig Matthias Vilhjalmsson, denne gang som indreløper! Omgangen var bare to minutter og 30 sekunder gammel da Matti avsluttet på keeper som måtte slå unna ballen, men rett i egen spiller og i mål.

Noen minutter senere fikk imidertid Vilhjalmsson målet sitt da en Yanni-avslutning ble blokkert, men Midtsjø slo returen presist inn foran mål hvor RBKs anvendelige islending styrte inn 3-0. Og Vilhjalmsson var i fyr og flamme denne kvelden. Før kampuret rundet en time hadde han scoret på nytt. Igjen var de Lanlay involvert da kantspilleren lurte bort en FKH-forsvarer på høyresiden før han presist slo inn på bakre hvor Vilhjalmsson var totalt dominerende i luftduellen og stanget inn 4-0!

Comeback med to scoringer

Kåre gjorde nå tre raske bytter, hvor det ble gjensyn med Mushaga Bakenga, samt at Helland og Stamnestrø kom inn. Og Bakenga skulle virkelig markere seg i sitt RBK-comeback. Først var han centimetre fra å score da keeper Bråtveit slo ballen inn i bena til RBK-spissen, men ballen ble reddet på streken. Noen minutter senere var det ingen tvil da Matthias Vilhjalmsson, som kunne fått sitt hattrick uselvisk valgte å slå inn til en bedre plassert Bakenga, som kom seg foran forsvareren sin og styrte inn 5-0!

Men det var ikke nok for Mushaga Bakenga, som skulle notere seg for enda et mål like før slutt. Han fikk ballen litt bak seg og måtte bevege seg ut fra mål, men fikk likevel avsluttet med et hardt og velplassert skudd som gikk i mål ved bakre stolpe. Dermed vant Rosenborg hele 6-0 mot Haugesund!