Rosenborg tok tak i kampen fra start på Lerkendal og skapte den første sjansen etter et par minutter da Helland headet utenfor. RBK fortsatte å kontrollere kampen, og utover i omgangen økte bare balltempoet, hvorpå Apoel tidvis slet med å henge med.

Skjelvik herjet i første

Spesielt ble det tøft for høyresiden deres da Jørgen Skjelvik satte på storfarten, og etter 26 minutter smalt det. På en flott kontring ble Skjelvik med hele veien og ble spilt ned på dødlinja. Han slo hardt inn langs bakken, og foran mål rykket Christian Gytkjær frem og sendte Rosenborg i føringen med en avslutning fra seks meter!

De neste minuttene ble et sjansebonanza for Rosenborg. Først ble Pål André Helland spilt alene gjennom med Boy Waterman, men Apoels keeper fikk høyrefoten på ballen, som spratt over sisteskansen og utenfor borterste stolpe.

Da halvtimen ble rundet kom det en trippelsjanse for Rosenborg. Yann-Erik de Lanlay avsluttet tidlig og keeper måtte gi retur på det harde skuddet. Gytkjær var på plass på returen, men også denne gangen ble avslutningen stoppet. Igjen ble det retur, og denne gangen kom Mike Jensen til avslutning fra 12 meter. Skuddet var hardt, men igjen rett i en oppofrende motspiller!

Men Rosenborg skulle score på nytt før pause. Som det siste som skjedde i første omgang forserte Fredrik Midtsjø med ballen, lekende forbi to motspillere før han fant Jørgen Skjelvik som klinket ballen i nettaket!

Kampen skiftet karakter

Apoel flyttet laget mye høyere i andre omgang og Rosenborg fikk mer defensivt arbeid. Kypriotene fikk vist frem at de har et bra pasningsspill og etter 77 minutter endte det i mål da innbytter Geroge Efrem ble spilt gjennom og satte inn 2-1.

Rosenborg slet tidvis å stå i mot da Apoel sendte mange mann i angrep, og ble for unøyaktige i kontringsfasen. I siste ordniære minutt fikk Apoel en gigantsjanse da gjestene kom seg inn i bakrom og Camargo ble spilt fri bak Kwarasey, men han rakk akkurat ikke frem til å sette inn 2-2 i åpent mål.

Dermed ble det en 2-1-seier til Rosenborg i det første av to oppgjør i den tredjekvalifiseringsrunden til UEFA Champions League. Returoppgjøret går på Kypros tirsdag neste uke.