Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Apoel FC - Rosenborg
3 – 0 (0–0)

Kvalifisering E-cup

2.08. 2016

Tilskuere: 15559

Kampreferat:

APOEL hadde ikke uventet ballen mest fra start, men Rosenborg hadde god kontroll de første 13 minuttene. Men hjemmelaget kom til en stor sjanse etter 13 minutter da de brøt en ball innpå egen halvdel og sendte Georgios Efrem alene gjennom. Men Kwarasey ruste ut og kyprioten satte ballen utenfor!

Hjemmelaget hadde presset den første halvtimen, og vant ofte andreballene. Apoel hadde også kampens andre store målsjanse på et innlegg fra høyre. På bakre stolpe kom Efrem seg unna markeringen og headet over Kwarasey, men også utenfor mål.

Rosenborg var også litt for upresise med ballen da de fikk muligheten til å kjøre overganger, mot slutten av omgangen fikk RBK løftet seg lenger opp på banen og ble mer truende.

Apoel måtte ha mål og gikk ut med et høyt press også i andre omgang. Etter fem minutter var de også nære da venstreback Nektarios Alexandrou klinket ballen i tverliggeren fra kanten av 16-meteren.

Rosenborg hadde bedre kontroll utover i omgangen, men ble stadig presset av vertene. Det var uansett vertene som hadde presset på seg og måtte ha scoring. Rosenborg så ut til å holde det hele veien ut, men i det klokken gikk over til overtid utnyttet Apoel en feil hos RBK, snappet ballen og la inn fra venstre. På bakerste stolpe var Gianniotas på plass og skled inn 1-0-målet som betød at Apoel hadde avansementet godt nedi lommen.

Rosenborg sendte alle spillerne i angrep i et forsøk på å score målet som ville snudd det, men ble hardt straffet på en kontring som endte i scoring av Vander. Rosenborg kunne fortsatt på ekstraomganger med en scoring, men det håpet forsvant minuttet senere da Tomás De Vincenti satte inn Apoels tredje overtidsscoring.

Dermed måtte et svært skuffet Rosenborg-lag, som hadde gitt alt de hadde av krefter i kamp for å gå videre gå i tomhendte i garderoben med et svært bittert tap. Det blir ingen Champions League-deltagelse i år.

Chris Thomas Skogli