3 – 4 (0–4)

Tippeligaen

6.08. 2016

Tilskuere: 8371

Rosenborg tok tak i kampen fra start og tilrev seg umiddelbart initiativet i banespillet. Det gjensto imidlertid litt på den siste tredjedelen for å skape de helt store sjansene det første kvarteret, men det skulle endre seg. 18 minutter var spilt da Christian Gytkjær ble spilt gjennom sentralt og gjorde ingen feil da han satte ballen under Arnold Origi. Keeperen var på ballen, men klarte ikke i hindret at den trillet i mål.

Og nå var Gytkjær virkelig i gang. På et hjørnespark åtte minutter senere stusset Anders Konradsen ballen mot bakre stolpe hvor RBKs toppscorer satte sin andre scoring for kvelden! Men dansken luktet hattrick, og det fullførte han på bare 18 minutter - og det på lekreste vis. Mike Jensen fikk ballen ute på 20 meter, og spilte på en berøring Pål André Helland igjennom på høyresiden. Helland brukte like mange berøringer på å slå en presis ball hardt inn foran mål, hvor Christian Gytkjær var på plass og kontant satte sitt tredje.

Men det skulle komme nok en lekker scoring før pause. Denne gang var det Fredrik Midtsjø som sto for det spektakulære. Jonas Svensson la til rette på 17 meter og samfylking Fredrik Midtsjø klinket ballen hardt i mål på halv volley!

I andre omgang ble det et helt annet kampbilde. Lillestrøm fortsatte å slå langt på Knudtzon, men nå begynte LSK-spissen å vinne duellene, og lagkameratene å vinne andreballene. Vertene fikk blod på tann med en redusering etter 52 minutter hvor Erling Knudtzon er sist på ballen etter en dødball. Og 12 minutter senere hadde de redusert på nytt ved innbytter Malaury Martin.

Nå bølget kampen frem og tilbake. Det var store åpninger til begge lag og det lå et nytt mål i luften. Det ble også mange tette situasjoner for dommerkvartetten i andre omgang, blant annet et mål til LSK som ble annullert for offside og tette 50-50 dueller i farlige posisjoner.

Og i siste ordniære minutt reduserte Lillestrøm igjen, denne gang med Ofkir, og det sto 3-4 i det kampen gikk inn i fire minutter tillagt tid. Rosenborg fikk tak i ballen og flyttet den inn på LSKs halvdel. Der taklet LSK-kaptein Kippe Konradsen hardt og fikk sitt andre gule kort. Like etter blåste Svein Edvard Moen av kampen og Rosenborg tok med alle poengene tilbake til Trondheim.