Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Det var Viking som skapte den første sjansen i Stavanger da Sverrisson fikk headet fra kloss hold, men løst på Kwarasey. Nærmere var det for hjemmelaget da Sverrisson igjen var frempå på et innlegg fra venstre etter 20 minutter, men Kwarasey forflyttet seg lynraskt og blokkerte skuddet.

Rosenborg tok mer og mer over utover i omgangen, spesielt gjennom et godt gjenvinningsspill som i perioder førte til et trykk mot Viking-målet. Yann-Erik de Lanlay måtte dessverre ut med en kneskade, men inn kom en frisk Elba Rashani som skapte problemer for Viking på venstresiden. Rashani leverte flere presise innlegg mot Christian Gytkjær, og etter en halvtimes spill kom omgangens største mulighet da Gytkjær headet et Elba innlegg i stanga! Men omgangen forble målløs.

I første del av andre omgang slet Rosenborg å finne rytmen, men var tålmodige og lot ikke frustrasjon påvirke spillet selv om det ble noen feilpasninger. Og da overgangsmuligheten kom etter 72 minutter var det godt å ha kalde hoder. Ballen gikk raskt i lenderetning og Midtsjø fant Rashani på venstresiden. Elba så Gytkjær som lå igjen på 16-meterstreken og sendte avgårde et innlegg som ble satt under keeper og i mål av RBKs danske toppscorer!

Men det var ikke nok for Christian Gytkjær og Rosenborg. Bare minutter senere kom det nok et flott kontringsmål av RBK, denne gang via høyresiden, hvor Helland spilte gjennom Jonas Svensson som la inn langs bakken. På ti meter var Gytkjær på plass og satte sitt andre ball kontant i mål!

Innbytter Bytyqi fikk en stor sjanse til å redusere på tampen av kampen, men utenom det hadde Rosenborg god kontroll og tok med seg alle poengene tilbake til Trondheim!

Chris Thomas Skogli