Kampen åpnet med mye dueller, men det tok ikke lang tid før Rosenborg tok over spillet. Etter et kvarters spill kom Elba Rashani seg flott gjennom på høyresiden og fikk skutt. Ballen traff en Sogndal-spiller og havnet på 20 meter hvor Fredrik Midtsjø var på plass og klemte til. Markkryperen snek deg inn ved første stolpe og Rosenborg var i føringen!

Dette ble starten på en meget god omgang for Rosenborg. Sogndal ble tidvis skikkelig presset og gjestene hadde nok med å forsvare seg. Etter 37 minutter smalt det igjen, denne gang på lekreste vis av Mushaga Bakenga. Angriperen fintet kjapt bort en spiller, kom alene med keeper og la ballen kaldt og rolig til side for keeper og i mål nede ved stolperoten!

Tre minutter senere sto det 3-0 på Lerkendal! Rosenborg hadde mange spillere i Sogndal 16-meter da Jonas Svensson fikk kranglet til seg ballen, før han dro seg inn og brente til, via en motspiller, over en utspilt keeper og i mål! Dermed 3-0 til pause etter en god førsteomgang.

Sogndal sendte mange mann fremover i jakten på redusering i andre omgang, og det åpnet for storekontringsrom den andre veien. Elba Rashani var løpsvillig i bakrom og fikk flere ganger ballen og satte på storfarten, men uten å finne medspillere foran mål denne gang.

Da skulle det bli scoring i andre enden av banen, og det var en uheldig Jonas Svensson som satte ballen i eget nett etter 75 minutter. Ellers hadde Rosenborg ganske god kontroll på Sogndal som ikke klarte å skape skikkelig spenning i sluttminuttene. Dermed tok Rosenborg en ny hjemmeseier med 3-1 over Sogndal!