2 – 1 (0–0)

Kvalifisering E-cup

18.08. 2016

Tilskuere: 6090

Det skulle bli en åpen, men sjansefattig førsteomgang mellom Austria Wien og Rosenborg i den første play-off-kampen til Europa League. Begge lag angrep ofte med mange spillere, spesielt hjemmelaget, noe som åpnet mange rom å spille rask og direkte angrepsfotball.

Et skremmeskudd kom etter 22 minutter da RBK mistet ballen på egen halvdel og Lucas Venuto ble spilt gjennom, men midtbanespilleren fikk ikke satt ballen på mål. Mot slutten av omgangen fikk Rosenborg også med backene i angrep, og da ble det fort farlig. Gersbach kom seg rundt på venstresiden etter 38 minutter og slo hardt inn langs bakken, bak keeper, men også forbi Gytkjær på bakre!

Etter førsteomgangen så vertene ut som en overkommelig oppgave, men andre omgang skulle starte på verst tenkelig vis for Rosenborg. Seks minutter var spilt da Alexander Grünwald fikk tid og rom i rommet foran RBKs 16-meter og klinket ballen i mål! Og bare to minutter senere ble ledelsen doblet etter rot i RBKs forsvar, hvorpå Olarenwaju Kayode kom seg alene gjennom og kaldt satte inn 2-0.

Rosenborg presset mot slutten av omgangen og etter 86 minutter fikk Christian Gytkjær en gigantsjanse til å redusere. Rashani slo et flott innlegg bak Austria Wiens forsvar og Gytkjær var alene foran mål da han headet like utenfor!

Til slutt skulle det viktige bortemålet komme, og igjen var Elba Rashani involvert. Han tok med seg ballen i feltet, og i duelle med flere motspillere kom han seg ned på dødlinja og slo inn på første. Der var Tore Reginiussen på plass, knuste alle i lufta og stanget inn 2-1! Dermed tar Rosenborg med seg 1-2 tilbake til oppgjøret på Lerkendal neste torsdag.