1 – 2 (0–0)

Kvalifisering E-cup

25.08. 2016

Tilskuere: 11692

Kampen startet litt nervøst av begge lag, men det ble produsert et par gode målsjanser de første 25 minuttene. Austria Wien var nære da de spilte seg gjennom sentralt og Stryger Larsen fikk skutt rimelig upresset. Men skuddet var løst og Adam Larsen Kwarasey hadde kontroll.

Noen minutter senere var det nære i andre enden. En god Elba Rashani la inn fra venstre og på ti meter fikk Helland skutt med venstra, men rett i en blokkerende motspiller.

RBK-spillerne var nok ikke helt fornøyd da de gikk i garderoben etter første omgang, og klarte å omstille i pausen. Da andre omgang startet gikk RBK ut med en helt annet trykk og skapte tvert problemer for vertene. Men etter en god periode smalt det i mot. Austria Wien fikk en dødball ute ved sidelinja, og den påfølgende innsvingeren ble headet i mål av Alexander Grünewald.

Men Rosenborg svarte umiddelbart etter avspark. På en heading i Austrias 16-meter handset en av vertenes spillere og det ble straffespark! Den satte Christian Gytkjær rolig ned til høyre og det sto 1-1.

Det var imidlertid Austria som skulle bevise at de var det beste laget. Etter 69 minutter satte Olarenwaju Kayode på storfarten på en overgang og forserte forbi et par RBK-spillere før han klinket ballen i nærmeste kryss.

Nå måtte Rosenborg ha tre mål for å avansere, og var dessverre et stykke unna å få det til. Anders Konrandsen klinket riktignok ballen i krysstanga og Gytkjær hadde en stor sjanse alene med keeper, men det ble ikke ny spenning i kampen og Austria Wien gikk til Europa League på bekostning av Rosenborg.