Etter straffekonk: 4-6

NM

21.09. 2016

Tilskuere: 5285

Litt som forventet forsøkte Tromsø å stå høyt fra start i kampen, mens Rosenborg tok unna presset. Etter et kvarters tid satte kampen seg mer når Rosenborg tok over spillet.

Pål André Helland sto for den første muligheten da han fintet bort en forsvarer før han avsluttet fra 14 meter. Det harde skuddet ble stoppet av keeper. Da halvtimen ble rundet kom Tore Reginiussen til en stor sjanse etter at et hjørnespark ble stusset på bakre stolpe og RBK-stopperen stupte frem. Han fikk en fot på ballen, men avslutningen fikk utenfor.

RBK-press inn mot pause

Rosenborg produserte mye nå, og da Tromsø mistet ballen på egen halvdel fire minutter senere slo Mike Jensen i bakrom til Helland som kom alene med keeper. Men han fikk ikke plassert ballen riktig og keeper fikk stoppet forsøket.

Da Rosenborg ikke fikk satt de tre store sjansene i første, gikk hjemmelaget i føringen på en dødball sju minutter ut i andre. Et langt innkast ble stusset inn i feltet, og på 15 meter klemte Thomas Lehne Olsen til. Skuddet var hardt og velplassert og hjemmelaget var i føringen på eget kunstgress.

Drama på overtid

Rosenborg slet med å finne rytmen i perioden etter målet, mot et lavtliggende Tromsø som gjorde det de kunne for å beholde ledelsen. Likevel kom RBK til flere gode sjanser, som da Konrandsen løp seg fri på ett av mange RBK-hjørnespark, men headet like utenfor.

Og til slutt skulle det endelig lykkes. Christian Gytkjær var råsterk i feltet på overtid og headet en strøken Helland-pasning ned i hjørnet og det sto 1-1! Dermed ekstraomganger på Alfheim Stadion.

Kwarasey helten i straffekonkurransen

Lagene styrte i en ekstraomgang hver, men ingen av lagene fant veien til mål. Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse. Adam Larsen Kwarasey hadde akkurat vartet opp med en avgjørende og god redning like før full tid, og på Tromsøs første forsøk var han raskt nede i sitt venstre hjørne og stoppet forsøket fra Magnus Andersen. Og da RBKs fem straffetakere Helland, Jensen, Vilhjalmsson, Gytkjær og Bakenga alle sikkert satte sine forsøk var det klart at RBK er klar for semifinalen i Norgesmesterskapet 2016!