2 – 2 (1–1)

15.10. 2016

Tilskuere: 4523

Lørdag kveld startet Tippeligaen opp igjen for Rosenborgs del, etter en pause hvor det var landskamper. Anders Konradsen var tilbake sentralt for RBK etter en skade, mens Gudi startet som venstreving mot sin gamle klubb Sarpsborg 08. På motsatt kant var Matthias Vilhjalmsson, mens toppscorer Christian Gytkjær som vanlig var å finne sentralt på topp.

Rosenborg skulle styre spillet i første omgang, men det var vertene som scoret det første målet. Et langt innkast ble bare klarert ut på 16-meteren, hvor Jonas Lindberg var på plass og dunket ballen via en spiller og i mål bak en utspilt André Hansen.

Vertene kom på flere småfarlige kontringer, mens Rosenborg kom til mange innlegg, spesielt fra sin høyreside. Men Sarpsborg fikk stort sett ryddet unna foran eget mål. Det klarte de imidlertid ikke etter et hjørnespark like før pause. Ballen ble headet ut til kanten av 16-meteren hvor Fredrik Midtsjø dunket til. Skuddet ble stoppet av en Sarpsborg-spiller like foran mål, men Tore Reginiussen oppfattet situasjonen lynraskt og sparket mellom bena på S08-spilleren og traff ballen som gikk i mål! En fin midtstopperscoring av RBKs rutinerte forsvarsspiller.

Begge lag fikk forbedret det de ønsket i andre omgang. Sarpsborg ble bedre på kontringer, mens RBK oftere fikk til kombinasjonsspillet på høyresiden. Etter å ha dominert de første 20 minuttene etter pause, ble RBK imidlertid straffet på en svært god overgang fra Sarpsborg 08. Ballen gikk raskt i lengderetning og vertene kom tre mot to. Det endte med at Jon-Helge Tveita kunne sette inn 2-1 alene med André Hansen.

Men Rosenborg nekter å tape, og skulle komme tilbake nok en gang. Med under ti minutter igjen på uret la Mike Jensen inn fra høyre, og på bakre stolpe var Christian Gytkjær knusende sterk i lufta og plasserte ballen i mål! Dermed endte det med 2-2 og poengdeling på Sarpsborg Stadion.