Det var duket for toppkamp på Lerkendal da nummer en og tre på tabellen møttes til dyst i den tredje siste kampen i årets Tippeliga. Selv om serien var avgjort, var det fortsatt spenning i kampen mellom to lag som liker å angripe og skape mål.

Rosenborg hadde ballen mest i åpningen, men Odd sto høyt og forsøkte å presse RBK til å gjøre feil. Men Rosenborg klarte likevel å etablere et lite grep om kampen, uten å skape de store sjansene. Da smalt det - litt mot spillet gang - plutselig i andre enden. En ball ble tidlig slått mot første stolpe hvor Fredrik Nordkvelle kom seg løs fra sin oppasser og dunket ballen i mål fra kloss hold.

RBK måtte opp med balltempo og presisjon, og fikk til nettopp dette i siste del av omgangen. Gang etter gang kom Rosenborg rundt på sidene, og Odd fikk nok å henge fingrene i. På et hjørnespark fra høyre ble ballen bare halvklarert var Mushaga Bakenga på plass foran mål og satte returen i mål! 1-1 til pause på Lerkendal.

Kampen falt mer i intensitet i andre omgang og lagene utlignet hverandre. Ingebrigtsen la om til en 4-2-4-formasjon, men fikk ikke det offensive trykket som han nok ønsket. Det klarte imidlertid Odd da de fikk en dødball tre minutter på overtid. Ballen ble slått inn fra sidelinja og på bakre stolpe var Fredrik Semb Berge sterkest og headet over André Hansen og inn i mål. Dermed gikk Rosenborg på sitt første poengtap på Lerkendal i år, og første tap på Lerkendal i Tippeligaen på to år, fem måneder og åtte dager.