Rosenborg tok i mot Bodø/Glimt til semifinale i NM. Det var RBK som tok i kampen fra start og var nære scoring etter sju minutter. Christian Gytkjær klemte til fra 25 meter, i krysstanga bak Simon Thomas i Glimt-buret.

Flere ganger brøt RBK godt inne på gjestenes halvdel, men var litt for upresise til å straffe dem skikkelig. Men etter halvspilt førsteomgang kom scoringen. Mike Jensen ble spilt gjennom på høyresiden og la hardt inn langs bakken. Foran mål kom Midtsjø i duell med en forsvarer som var uheldig og satte ballen i eget net. RBK foran etter 22 minutter.

I andre omgang hadde Bodø/Glimt ballen mest, men Rosenborg skapte sjansene. Mushaga Bakenga var svært nær etter 59 minutter da Gytkjær headet ned til RBK-angriperen som satte ballen i stolpen med kneet. Han fikk selv returen, men var feilvendt og fikk ikke brasseparket ballen i mål.

Bodø/Glimt var nødt til å ta risiko og sendte mange mann i angrep mot slutten av kampen. De holdt på å gå et par gjennombrudd, men ble stoppet av fokuserte RBK-forsvarere som hele tiden var litt i forkant. På overtid ble det svære kontringsrom for Rosenborg og til slutt satt den da Mike Jensen spilte ballen i bakrommet hvor Matthias Vilhjalmsson og Jørgen Skjelvik kom stormende. Vilhjalmsson var i kjent stil uselvisk foran mål og så at Skjelvik hadde en bedre posisjon, og RBKs venstreback avsluttet sitt gode løp med å enkelt sette inn 2-0 - den definitive avgjørelsen: