Strømsgodset - Rosenborg
2 – 0 (0–0)

30.10. 2016

Tilskuere: 7661

Det ble en åpen start på kampen mellom to lag som begge ønsket å angripe. Strømsgodset var nær ved å komme seg gjennom på sin venstreside et par ganger, men ble ikke farlige foran mål. Det ble imidlertid Pål André Helland etter ni minutter da han ble spilt alene med Espen Bugge Pettersen og lobbet ballen over keeper. Men Vilsvik hadde oppdaget faren og klarerte nærmest på streken.

Utover i første omgang vippet momumentumet mellom lagene, og begge var flere ganger nær ved å komme til store sjanser, som ble stoppet i siste liten. Godsets Ulland Andersen fikk også en skuddmulighet etter en drøy halvtime, men satte ballen utenfor lengste stolpe.

Andre omgang startet dårlig for Rosenborg. Strømsgodset brøt en ball inne på egen halvdel og kontret. RBK ble hengene litt etter både i den første og andre fasen av overgangen, og da Jonathan Parr fikk en skuddmulighet fra 18-meter lot han den ikke gå fra seg og klinket ballen i krysset.

Rosenborg presset Strømsgodset i perioder og fikk langt mange innlegg inn i Strømsgodsets boks - uten å skape de store farlighetene. Da viste Øyvind Storflor hvordan det skulle gjøres. Før kampen hadde trønderen fått hyllest av både RBK og Strømsgodset før sin siste kamp på Marienlyst, og viste hvorfor han har den stjernen han har i Drammen. På et frispark fra 20 meter satte han ballen til høyre i målet og Strømsgodset ledet 2-0.

Den ledelsen klarte Rosenborg aldri å true, og det ble et 0-2-tap mot Strømsgodset.