Fredrik Midtsjø var involvert i mye av det som skjedde i første del av førsteomgang. Først fikk han muligheten fra kloss hold, men litt dårlig vinkel og satte ballen utenfor bakre stolpe. Ti minutter senere var han på farten igjen, denne gang med en avlevering fra 16 meter som gikk like utenfor lengste kryss.

Etter en drøy halvtime skulle ballen imidlertid havne i nettet. Det var Pål André Helland som kom seg rundt på høyresiden og slo mot første stolpe. Det var Mushaga Bakenga på plass og headet RBK i føringen!

Bodø/Glimt måtte fremover i andre omgang, og det åpnet seg for overganger. Men det var etter en dødball at RBK skulle doble. Jonas Svensson kom til skudd fra kanten av 16-meteren. Keeper måtte gi retur og der var Hólmar Eyjolfsson på plass og satte ballen i mål fra kloss hold.

Det så mørkt ut for videre tippeligaeksistens for gjestene fra Bodø, men de ga seg ikke. Etter 69 minutter vant Fitim Azemi en duell foran mål og headet inn reduseringen til 2-1.

Men Rosenborg holdt Glimt fra å sette inn en sluttspurt, og vant dermed årets siste Tippeligakamp og pokalen for Seriemesterskapet 2016 kunne løftes med store smil på Lerkendal!