Baklengsmål Minutt
Kvik 85

Rosenborg laget sensasjon igår.

På sin 15-årige fødselsdag slo de Kvik 2–1.

Kretsserien begynner å anta brokede former. – Først går Rapp hen, ganske uventet og slår Rosenborg med 3–1, og igår presterte så Rosenborg det kunststykke å slå selveste Kvik med 2–1 – et kunststykke som selv de mest innbitte Rosenborgtilhengere hadde liten tro på.

Rosenborg gikk inn for kampen med vilje og glød, og helt fra først stund kund man legge merke til at meningen var å selge sig dyrets mulig – var det kanskje fødselsdagen som inspirerte. Rosenborg kunde nemlig igår feire 15 års fødselsdag og en mere kjærkommen present enn seiren over Kvik kunde vel ikke de "hvite" få.

Før kampen overrakte Kviks kaptein Rosenborgs Pettersen en bukett vakre blomster i anledning av dagen – og så bar det løs.

Første omgang blev målløs. Efterat kampen i begynnelsen nærmest blev ført i et svakt tempo, blev det efterhvert mere og mere fart over lagene, likesom spillet også tok fastere former. Omgangen var temmelig jevnspilt med vekslende opløp fra begge lag og de to målvoktere var ofte i funksjon, uten at det kan sies at de blev satt på nogen vanskelig prøve.

Annen omgang blev ført i ren cupstil. Snart var det Rosenborgs tur til å være på visitt hos Kvik, og snart var det omvendt, og slik gikk det hele tiden, bortsett fra en periode midt i omgangen da Kvik presset sterkt og hvor ikke mindre enn 5 cornere blev tatt på Rosenborg.

Efter 14 min. spill i omgangen sprang "bomben". Et raskt opløp av Rosenborgs venstreside, hvor "Sikken" Fossum la inn en hård skråball som y. h. Thrane resolutt satte hodet til – og der lå ballen i nettet.

Nu var det at Kvik en tid hadde et konstant press og hvor de hadde hele 5 cornere på Rosenborg. Men efterhvert blev stormen redet av og spillet varierte atter. Tiden gikk og man begynte så smått å belage sig på at slik blev resultatet. Men 5 min. før slutt kom utligningen. Efter et praktskudd av O. Eid – avfyrt gjennem en klynge av spillere, og fra 16 meters avstand – måtte Laugen hente ballen ut fra nettmaskene, og nu var man kommet like langt. Tiden var nu så langt fremskredet av man vanskelig kunde tenke sig et annet resultat. Men 2 min. senere lå ballen for 2nen gang i Kviks nett. Denne gang var det "Sikken" som var eksekutør med en høi ball forbi den utmanøvrerte Moe. De siste minutter blev også nervepirrende, inntil dommer Kroppan gav utløsningen og fløitet av.

Rosenborgs seier var fortjent og det var nu himmelvid forskjell på den innsats de nu laget og den de gjorde mot Rapp. Laget hang godt sammen, helt fra målmannen og til de ytterste forwards. Det bakre forsvar kostet godt unda og passet på at Kviks forwards ikke fikk alt for fritt spilleru. Gildberg hadde atter inntatt sin plass og fylte den godt. I halfrekken var C. Pettersen best, alltid god til å understøtte løperne.

Kvik var ikke i sitt ess, men spilte slett ikke dårlig. En svekkelse var det dog at Skorgen og Hustad var borte, og spesielt var sistnevntes fravær fra løperrekken iøinefallende – den gikk ikke godt sammen og hver især hadde de 5 løpere sterk tendens til å være egoistisk. Det bakre forsvar spilte godt og "Hjalle" spilte også fremragende som back. I halfrekken var c. h. noget svak.