Aalesund - Rosenborg
1 – 1 (1–0)

19.04. 2010

Tilskuere: 10634

Rosenborg fikk en vanskelig start borte mot Aalesund da Fredrik Carlsen fikk bra treff fra 17 meter og sendte hjemmelaget opp i ledelsen etter bare åtte minutter.

Utover i omgangen tok Rosenborg fullstendig over og presset Aalesund inn i egen 16-meter. Både Iversen og Lustig var nær å finne nettmaskene, men treverket og keeperen stoppet skuddforsøkene. Dermed ledet Aalesund 1-0 etter de første 45 minuttene mot spillets gang.

I den andre omgangen brukte ikke Rosenborg lang tid på å komme tilbake. Rade Prica, som har scoret i alle de tre oppgjørene han har spilt mot Aalesund hadde fått mye juling før hvilen, men da Dorsin slo et av sine mange presise innlegg etter fire minutter ble det for mye for Aafk-forsvaret. Prica kom susende gjennom feltet og skled inn utligningen fra kort hold.

Etter målet vekslet lagene på å ha initiativet i spillet. Aalesund fikk flere kvalifiserte målsjanser det siste kvarteret, men Örlund hadde kontroll på det som kom. På overtid jublet innbytter Sellin etter at han headet en dødball i mål, men scoringen ble korrekt annullert grunnet en offside i forkant. Dermed endte det med poengdeling på Color Line Stadion.