Molde - Rosenborg
1 – 2 (1–1)

14.03. 2010

Tilskuere: 9080

Allerede i første serieomgang var det duket for det mange har kalt årets seriefinale i Tippeligaen, da Molde tok imot Rosenborg på Aker stadion. Til slutt var det Rosenborg som tok med seg tre poeng hjem til Trondheim, men det var vertene som startet kampen best.

Allerede før det hadde gått ti minutter, hadde Pape Paté Diouf blitt spilt igjennom alene med Rosenborg-keeper to ganger. Men begge gangene gikk ballen utenfor Rosenborgs mål. Den siste gangen dog bare centimetre fra Rosenborgs mål.

Da det var spilt et kvarter av kampen, begynte det å snø i Molde. Og etterhvert som matta på Aker Stadion ble hvitere og hvitere, kom også Rosenborg mer inn i kampen. Det var likevel Molde som scoret først.

I etablert angrep mistet Fredrik Winsnes ballen til Björn Runström like utenfor Moldes 16-meter. Runström tok med seg ballen over hele banen før han skjøt den i mål via overkroppen til Vadim Demidov.

Noe av det som kjennetegnet Rosenborg i fjor, var en egen evne til aldri å gi opp og nekte å tape. Og selv om Molde i minuttene etter målet presset på for 2-0, kjempet trønderne seg inn i kampen, og det var ikke ufortjent da Rade Prica utliknet et par minutter før pause.

Prica lurte seg inn i feltet bak Moldes forsvar. Winsnes slo inn, Skjelbred stusset bllen videre og Prca snappet ballen foran Molde-keeper Ben Amos og satte den enkelt i mål.

Seieren ble sikret seks minutter ut i andre omgang. Prica vant ballen på Moldes 16-meter og spilte gjennom Morten Moldskred som skaffet Rosenborg en corner.

Corneren ble i første omgang bokset ut i feltet av Moldes keeper Amos. Men ballen havnet hos Annan som skjøt mot mål. Ballen treffer Demidov og faller ned i bena til Mikael Lustig som enkelt kan styre inn seiersmålet fra hjørnet av fem-meteren.

Utover andreomgangen ble det stadig vanskeligere spilleforhold på Aker Stadion, og på den hvite matta var det i perioder vanskelig å se ballen. Flere ganger måtte også banemannskap ut og måke snø slik at man kunne se banemerkingen.

Det dårlige underlaget la imidlertid ingen demper på angrepsviljen til lagene, som begge hadde flere gode muligheter utover omgangen.

Den største hadde nok Diouf da han for tredje gang i kampen rundet Daniel Örlund. Men da han skulle sette ballen i det tomme målet, dukket Kris Stadsgaard opp og blokkerte skuddet ut til corner.

Flere mål ble det ikke. Prica hadde riktignok en ball i mål etter 73 minutter, men målet ble korrekt annulert for offside.