Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Lillestrøm åpnet med et høyt press på Lerkendal og jobbet seg til flere dødballer. Gjestene har scoret de fleste målene sine på gjennom dødball, og fikk også et par halvsjanser ut av det i åpningen.

Rosenborg kom til sin første mulighet etter 11 minutter da Per Ciljan Skjelbred la et tidlig og lavt innlegg mot Iversen. Steffen Iversen rykket fra og satte ballen i mål, men fikk ikke jublet da assistentdommeren korrekt hadde vinket for offside.

Dette ble starten på en meget god RBK-periode. Kjapt og presist angrepsspill førte til at både Sellin og Skjelbred kom til gode avslutningsmuligeter.

Etter 30 minutter fikk Lustig en enorm målsjanse. Steffen Iversen forserte med ballen over halve banen og fikk tråklet seg gjennom LSK-forsvaret. Avslutningen ble blokkert, men til slutt havnet ballen hos Lustig som bare skulle plassere ballen i det tomme målet fra tre meter. Både Sellin og Lustig prøvde å avslutte og det endte med at svensken satte ballen over mål!

Bare fem minutter senere ble Arild Sundgot spilt alene gjennom og prøvde å kippe over en utrusende Örlund, men LSK-spissen satte ballen i tverliggeren.

Like før pause var det Lillestrøm som fikk de enorme sjansene. Emmanuel Nosakhare Igiebor la inn fra venstre, og tre LSK-spillere fikk avsluttet på rekke og rad, men RBK forsvarte seg heroisk og fikk ballen unna. Til tross for de store målsjansene til begge lag var det målløst da Øvrebø blåste av første omgang.

Den andre omgangen kunne vanskelig overgå den første i form av målsjanser, og ble også et lite antiklimaks. RBK forsøkte å angripe både sentralt og via kantene, mens Lillestrøm var kompakte og gikk for kontringer. Den største sjansen sto Steffen Iversen for da sendte avgårde et hardt langskudd, men Magnússon fikk slått ballen til corner.

Dermed endte oppgjøret som den første målløse kampen mellom lagene siden 1989.

Chris Thomas Skogli