Viking - Rosenborg
1 – 2 (1–1)

24.05. 2010

Tilskuere: 12451

Før Erik Hamréns siste kamp som RBK-trener fikk RBK-spillerne "lekseprøve" av treneren. De måtte vise hva de hadde lært i hans periode som trener. Da det så som mørkest ut med ett mål i mot og én mann utvist etter 30 minutter, viste RBK-spillerne at de blant mye annet hadde lært Attityd.

Det var Viking som startet best i Stavanger og fikk et par halvsjanser i åpningsminuttene. Rosenborgs første sjanse var det Markus Henriksen som fikk, etter et innlegg fra Steffen Iversen, men 17-åringen fikk ikke skikkelig treff og ballen trillet utenfor.

Noen minutter senere var det Steffen Iversen som var nære, da Lustig på klassisk vis kom rundt på høyresiden og la lavt inn, men skuddet fra Iversen gikk til side for mål.

Viking-spiss Patrik Ingelsten fant i midlertid mål da han fikk sjansen. Etter at det hadde vært stopp i spillet en periode var ikke RBK-forsvaret oppmerksomme nok da ballen kom i spill igjen, og Ingelsten fikk den lille meteren han trengte for å stange et innlegg utagbart i mål.

Vadim Demidov var heltent for oppgjøret og var mye involvert i starten av kampen. Dessverre ble han for het og pådro seg to gule kort før det var gått 30 minutter. Dermed ble Rosenborg redusert til ti mann.

Men med ti mann kom Rosenborg tilbake. Steffen Iversen viste sin smartness da han i blinde stusset et innlegg til Lustig på bakre stolpe, som brukte alle sine krefter og undersiden av fotballskoen til å få ballen over streken. 1-1 til pause.

Ikke uventet hadde Viking ballen mye i den andre omgangen, mens Rosenborg gikk for kontringer mot en rask Trond Olsen på topp. RBK-spillerne kjempet om hver ball som om den var den siste, og Viking kom bare til mindre målsjanser.

Mot slutten var det Rosenborg som tok over, og angrep massivt selv med én mann mindre. Markus Henriksen og Trond Olsen kom begge til et par avslutningsmuligheter, men ble tøft presset og tre minutter ut på overtid sto det forsatt 1-1.

Da fikk Hamrén og RBK betalt for å ha satt inn bakromstruende Trond Olsen, samt den enorme innsatsen. Trond Olsen ble spilt i bakrom, men ble revet over ende. Dommeren vinket imidlertid spillet videre, men mens ballen var på RBKs halvdel skubbet Jarstein Trond Olsen over ende og RBK fikk straffespark! Iversen var iskaldt og satte inn 2-1 som det siste som skjedde i kampen!