3 – 3 (1–2)

22.03. 2010

Tilskuere: 14122

Det ble en jevn start på årets første kamp på Lerkendal stadion og begge lag skapte et par halvsjanser det første kvarteret.

Etter 20 minutter ble Rade Prica revet over ende og fikk straffespark. Steffen Iversen satte ballen ned til venstre og det sto 1-0.

Start var imidlertid fulle av selvtillit og spilte seg til flere farlige frispark og cornere. Og det var der utligningen også skulle komme. Starts beste, Cristian Bolaños la en lur corner ut på 25 meter hvor Kleiven fikk drømmetreff og sendte ballen i krysset bak Örlund.

Men Start vart ikke fornøyd med det og fortsatte å komme massivt i angrep. Fem minutter etter utligningen var Espen Børufsen frempå og utnyttet en feil i RBK-forsvaret. Alene med Örlund var han iskald og satte ballen mellom beina på RBKs sisteskanse og i mål, og 1-2 ble også pauseresultatet.

Trond Olsen fikk sjansen fra start mot Start og takket for tilliten på beste vis. Bare drøye to minutter ut i andre omgang headet Prica i tverliggeren og Olsen banket returen i hardt mål.

Men det tok ikke lang tid før Start var frempå igjen. Ole Martin Årst ble spilt gjennom og banket inn en ny ledelse alene med Örlund bare to minutter senere.

Dagens mann, Trond Olsen såg imidlertid ut til å kose seg foran eget publikum og etter en times spill fikk han sitt andre mål for kvelden. Det var Iversen som var mannen bak målet med en sterk heading i duell med keeper, og Olsen lirket inn 3-3 fra kort hold.

Det ble spenning til siste slutt. Rosenborg ville ha alle poengene og angrep med mange mann, mens Start kom helhjertet på kontringene. Men flere mål ble det ikke og Rosenborg fikk ett poeng i årets første hjemmekamp.