Lillestrøm - Rosenborg
1 – 2 (1–1)

10.07. 2010

Tilskuere: 7935

Rosenborg åpnet friskest på Åråsen. Mikael Dorsin fikk avsluttet fra god posisjon etter bare et par minutter, men ble presset til å skyte over. To minutter senere headet Moldskred like utenfor.

Lustig var nestemann ut med et skudd like utenfor fra skått hold like etter. Rosenborg fortsatte å presse hjemmelaget utover i omgangen, og da Lustig på nytt fikk sjansen etter en knapp halvtime bommet han ikke. Steffen Iversen fikk ballen på bakre stolpe og headet perfekt ned til Lustig, som plasserte ballen sikkert i mål.

Men hjemmelaget svarte umiddelbart. Bare fire minutter etter RBKs ledermål ble Anthony Ujah spilt gjennom sentralt i RBKs forsvar og plasserte ballen ned i venstre hjørne. Målet skulle vært anullert for offside.

Rosenborg fortsatte å angripe i siste del av omgangen, men hadde ikke den nødvendige presisjonen på den siste tredjedelen til å skape store nok muligheter til å score. Dermed sto det noe ufortjent 1-1 da dommeren sendte lagene i garderoben.

RBK hadde fortsatt en stor ballbesittelse i starten av andre omgang, men Lillestrøm kjempet seg mer inn i kampen. Ti minutter ut i omgangen fikk de en stor målsjanse da Igiebor klemte til fra 12 meter, men det harde skuddet traff en annen spiller og ble klarert.

I siste halvdel av kampen tok Rosenborg tilbake det initiativet de hadde hatt i første omgang og produserte flere gode målsjanser. Blant annet fikk Mikael Lustig sjansen fra 15 meter og prøvde å skru ballen rundt keeper, men Manusson i LSK-buret fikk slått til corner.

Som i fjor måtte man også i år vente til tilleggsstiden før kampen ble avgjort. Mikael Dorsin kranglet ballen i mål fra fem meter, og sikret med det tre viktige Rosenborg-poeng til enorm jubel for de mange RBK-supporterne som støttet laget i Lillestrøm.