Rosenborg - Odd
1 – 1 (1–0)

18.07. 2010

Tilskuere: 14390

Anthony Annan var første spiller med avslutning i kampen mot Odd Grenland på Lerkendal. Etter fire minutter klemte han til med venstra fra 30 meter, like utenfor. To minutter senere avsluttet Lustig på halv volley, i stolpen! Rosenborg klart best i gang.

Etter 14 minutter kom uttellinga for Rosenborg. Mikael Dorsin kom rundt på kanten og ble felt. Dommer Moen pekte på krittmerket og dømte straffe til Rosenborg. Bildene viste at ballen hadde vært over linja i forkant, men Iversen var som vanlig iskaldt fra krittmerket og sendte RBK opp til 1-0.

Rosenborg fortsatte å dominere utover i omgangen og skapte noen kvalifiserte målsjanser. Omgangen ble avsluttet med at Morten Moldskred avsluttet ti centimeter utenfor fra 17 meter.

Rosenborg fortsatte i samme stil i starten av andre omgang, og det var Annan som også i denne omgangen skulle få den første store muligheten. Steffen Iversen vant en duell med Arason og ghaneseren var nær ved å sette ballen i mål fra kloss hold.

Odd Grenland kom mer med i midtperioden og fikk til noen etablerte angrep. Etter 76 minutter skjedde det som ikke skulle skje; Odds Bentley slo hardt inn på venstre og Kris Stadsgaard headet hardt via Örlund og i eget mål.

Rosenborg presset tøft de siste ti minuttene og skapte flere store målsjanser i tillegg til tøffe situasjoner i feltet som kunne vippet begge veier. Men det avgjørende målet kom aldri og Rosenborg måtte ta til takke med ett poeng mot Odd.