1 – 2 (0–0)

Tippeligaen

25.07. 2010

Tilskuere: 9470

Rosenborg åpnet kampen best og var nær scoring etter bare tre minutter. Etter en corner får Trond Olsen slått inn foran mål, men Dorsin header dessverre rett på keeper.

Minuttet etter er Stabæk frempå, men Hedenstad setter skuddet langt over fra en bra posisjon.

Både Per Ciljan og Rade får deretter brukbare skuddmuligheter, men Jon Knudsen redder relativt lett.

I det 23. minuttet får Stabæk omgangens største sjanse. Per mister ballen høyt opp på banen, og Stabæk kommer på en kontring. Jan Tømmernes blir til slutt spilt fri rett foran mål, men Daniel kommer ut og får blokkert avslutningen.

Begge lagene angriper friskt, men kvaliteten når de nærmer seg mål er like dårlig for begge lagene, og det ender 0-0 til pause.

Rosenborg er friskest fra start også i andre omgang, og både Trond og Rade er nære. Et kvarter ute i andreomgangen får dessverre Rade kjenning med lyskeskaden og må gå ut.

Det skulle vise seg å være et lykkelig bytte, for like etter mottar innbytter Steffen Iversen en ball midt på Stabæks banehalvdel. Han vender opp og skyter fra vel 20 meter. Jon Knudsen gir en unødvendig retur og Trond Olsen er våkent fremme og putter til 0-1.

Etter dette åpner kampen seg og de neste tjue minuttene får begge lagene store muligheter. Men gode keepere og dårlige avslutninger hindrer flere mål i denne perioden.

Fem minutter før slutt mister Rosenborg ballen høyt oppe på banen. Stabæk kontrer og Veigar Pall Gunnarson avslutter fra ti meter via stanga og i mål til 1-1.

Likevel skulle det bli seier for Eggens menn til slutt: Innbytter Morten Moldskred vinner ballen høyt i banen i det 90. minutt, og finner seg selv plutselig alene med Jon Knudsen. Sunnmøringen gjør ingen feil, og fastsetter sluttresultatet til 2-1 til Rosenborg.