Rosenborg - Haugesund
4 – 3 (2–3)

1.08. 2010

Tilskuere: 14652

Det var store forventinger om to offensive lag som ønsket å score mål da Rosenborg tok i mot Haugesund, og forventingene ble til de grader innfridd.

Etter elleve minutter sendte Steffen Iversen RBK opp i ledelsen da han fikk avslutte på bakre stolpe etter en corner. Per Morten Kristiansen reddet det første skuddet, men Iversen var selv iskald på returen og satte inn 1-0.

Men Haugesund er kjent for et godt overgangsspill og fikk vist det fem minutter senere. Thomas Sørum lobbet ballen over et RBK-forsvar i ubalanse og Nikola Djirdjic banket ballen i krysset på direkten.

Snuoperasjonen var komplett da Are Tronseth helt umarkert fikk sette inn 2-1 på et frispark noen minutter senere, og en annen tidligere Rosenborg-spiller var innvolvert i den fjerde scoringen på elleve minutter. Vegard Skjerve var uheldig da han tøft presset av Vadim Demidov headet ballen i eget mål og det sto 2-2.

Gjestene fra Haugesund skulle likevel få gå til pause med ledelse på Lerkendal - og nok en gang skulle målet komme på en dødball. Haugesund fikk frispark på 25-30 meter, men muren var dårlig oppstilt og frisparkspesialisten Joakim Våge Nilsen fant et hull og satte ballen kontant forbi en utspilt Örlund.

Rosenborg hadde hatt mye av banespillet i førsteomgang og det fortsatte i andre. Etter fem minutter kom den fortjente utligninga, og den som tatt ut av læreboka til Nils Arne Eggen. Skjelbred fikk ballen sentralt og spilte Lustig fri på kanten med en flott pasning. Innlegget fra svensken gikk på bakerste stolpe hvor Iversen avsluttet på hel volley, via stanga og i mål. 3-3 på Lerkendal.

Steffen Iversen skulle til slutt bli matchvinner og den store helten, men fikk også god hjelp av Per Morten Kristiansen. FK Haugesunds sisteskanse vartet opp med en rekke feberredninger, men etter 75 minutter skulle Kristiansen klarere, men sendte ballen rett i beina til Iversen på 16 meter. Iversen dro med seg ballen inn i feltet og plasserte ballen trygt i den åpne målet. 4-3!

Iversen fikk også muligheten til å få sitt fjerde for kvelden da Rosenborg fikk straffe like før slutt, men Kristiansen fikk en liten revansj da han reddet forsøket. Det var uansett Steffen Iversen og Rosenborg som tok det siste stikket da 4-3 holdt seg ut kampen og Rosenborg tok tre nye poeng.

NB! Jarle Steinsland, Vegard Skjerve, Are Tronseth, John Pelu og Juska Savolainen har alle spilt for Rosenborg, og fikk alle spilletid for FKH i denne kampen.