Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Feige Stabæk ingen målestokk

Rosenborg-maskineriet ruller videre mot ett nytt toppår – og sitt niende strake mesterskap?

Rosenborg har ikke tapt en seriepremiere siden 1982! I går gjorde Stabæk så godt de kunne for ar dette ikke skulle skje i år 2000 heller.

Er det dette Rosenborg har i vente ut over i sesongen? Da er det duket for det 9. seriemesterskapet på rad. For det er bare ett ord for det Stabæk viste på eget gras på Nadderud: Feighet.

Allerede fra første fløytepip la de seg bakpå. Og der ble de liggende. For i løpet av to ganger 45 minutter skapte de ikke en eneste målsjanse. Det er uvanlig i en fotballkamp. Selv mot Rosenborg.

Enda merkeligere blir det når Stabæk tradisjonelt har hatt et veldig godt tak på Rosenborg på Nadderud. 2–0 ble det til bæringene i fjor. Ikke rart Nils Arne Eggen utbryter: – Jeg er svært overrasket iver at Stabæk la seg bakpå. Vi har tapt her på Nadderud fordi Stabæk har vært så aggressive – mer aggressive enn oss. Og det var det samme folka de spilte med i dag.

SOLID

Derfor virket det nesten som om Stabæk hjalp Rosenborg så de heller ikke denne sesongen skulle tape en seriepremiere. Sist det skjedde var i 1982. Det er 18 år siden det. Og da tapte de 1–0 for Bryne.

– Men jeg husker at vi slo Lyn 1–0 i serieåpningen også, jeg, sier Nils Arne Eggen. Og legger raskt til: – Deretter tapte vi 4–0 for Brann hjemme på Lerkendal.

Og nettopp Brann er Rosenborgs neste motstander. På Lerkendal.

– Profiterer Rosenborg på at de har spilt en Champions League-sesong i vinter?

– Ja det er jeg helt sikker på, svarer Eggen.– Det ser du blant annet på at vi ikke lar oss bringe ut av fatning. Vi spilte ikke spektakulært. Men vi var solide. Det sitter.

RADERT UT

Stabæk lot Rosenborg ta kommandoen. Og midtbanetrioen Fredrik Winsnes, Bent Skammelsrud og Roar Strand raderte ut trekløveren til Stabæk – Tobias Linderoth, Tommy Svindal Larsen og Axel Kolle.

Bak var Bjørn Otto Bragstad og Erik Hoftun utilnærmelige.

Framme mangler det vi har sett i hele vinter. Effektivitet. For Rosenborg hadde sjanser nok til å vinne både det dobbelte og tredobbelte.

– Vi vår ikke uttelling. Det skyldes at vi er litt nonchalante, og at spillerne gjør feil valg. Når Johns drar av en på 16-meteren og skyter sjøl, i stedet for å slå til Jan Derek som kan sette ballen i tomt mål, er det et slikt feil valg.

– Eller når Jan Derek runder keeper og lar være å sette ballen i korthjørnet med venstrebeinet, men heller skal runde keeper en gang til for å sette den i langhjørnet, så er det et annet eksempel, sier Nils Arne Eggen.

GREIE MÅL

Rosenborg brukte over en omgang på å få hull på byllen. Jan Derek Sørensen slo et innlegg som Petur Marteinsson stoppet med handa. Greit straffespark. Kanskje ble Stabæk snytt for et tilsvarende et i første omgang?

Bent Skammelsrud misbrukte ikke den muligheten. Da var det gått 58 minutter.

Tre minutter senere fikk Rosenborg corner. En tverrliggerretur satte Erik Hoftun i mål. Alle de fem første kampene til Rosenborg er vanskelige på papiret. Første hinder forserte de lett. Så får vi inderlig håpe at Brann, Lillestrøm, Molde og Viking ikke følger Stabæks eksempel på feighet.

Tor Kise Karlsen, Dagsavisen