Sandefjord - Rosenborg
1 – 3 (1–1)

7.08. 2010

Tilskuere: 4976

I det niende minutt fikk hjemmelaget sin første sjanse på Komplett.no Arena. Ballen ble lempet inn i RBKs 16-meter, hvor Daniel Örlund ikke klarte å holde ballen i duell med en sandefjordspiller. Ørjan Røyrande var på plass og kunne trille ballen i mål til glede for hjemmepublikumet. Spørsmålet er om Daniel Örlund ikke skulle hatt frispark etter duellen med nykjøpet Fredrik Gulsvik.

Etter 16 minutter kom Rosenborgs første sjanse i kampen, Rade Prica lurte Sandefjords offsidefelle og kunne ta ned ballen rett foran keeper Heier. Skuddet gikk desverre for svensken rett i keeper.

Sandefjord kjempet knallhardt i hver eneste duell, og selv om RBK fikk etablert et visst press utover i førsteomgangen, lot de store sjansene vente på seg.

Den fortjente scoringen kom likevel før pause. Rade Prica tok imot en ball i Sandfjords 16-meter etter 40 minutter og la igjen til Markus Henriksen. 18-åringen tok sin etterhvert velkjente skuddfinte og havnet alene med keeper Heier. Keeperen ruset rett inn i Markus, som gikk i bakken. Straffe til Rosenborg!

Rade Prica var iskald i Iversens fravær, og satte ballen hardt nede til venstre. Dermed gikk lagene til pause med en scoring hver.

To minutter ut i andreomgang fikk Trond Olsen sin første store sjanse. Han ble nydelig gjennomspilt av Rade Prica, gikk forbi en forsvarer og smalt ballen i stolpen og ut!

Men bare minuttet etter tok RBK ledelsen. Skjelbred spilte fri Henriksen i mellomrommet, som gikk forbi en mann og brant til fra 20 meter. Heier var på ballen, men skuddet var for hardt og keeperen slo den opp i hjørnet. Dermed hadde Rosenborg snudd på Komplett.no Arena.

Etter scoringen dalte kampen i intensitet, og ingen av lagene maktet å skape de helt store sjansene. Men i det 74.minutt fikk Sandefjord en fantastisk mulighet til å utligne. Ballen ble slått inn fra høyre, Marciano sto helt alene fire meter fra RBK-målet, men regelrett bommet på ballen.

I sluttminuttene kom den endelige avgjørelsen da Rosenborg fikk frispark fra 20 meter, ute til venstre. Dorsin hoppet over ballen og innbytter Morten Moldskred skrudde ballen over muren og opp i nærmeste kryss. En perle og 3-1, som også ble sluttresultatet.