Start - Rosenborg
2 – 3 (1–1)

29.08. 2010

Tilskuere: 10268

Det ble som forventet en frisk åpning på kampen, slik det har blitt de siste kampene mellom Start og Rosenborg. Begge lagene ville angripe og få det første målet, og det var Start og Espen Hoff som fikk den første store målsjansen da Start-spissen fikk heade alene foran Daniel Örlund etter 12 minutter. Headingen gikk like utenfor.

Det ble jevnt utover i omgangen, men da Christian Bolanos fikk sjansen på hodet etter 22 minutter endte ballen i nettet. På et tidlig innlegg skusset en feilvendt Bolanos ballen bakover over Daniel Örlund og i mål.

Etter en kort periode med Start-kjør, skulle RBK komme tilbake. Etter 22 minutter headet Prica rett på keeper, men ti minutter senere traff han kassa. Svensken ble spilt rundt på høyresiden, tok en skuddfinte og avsluttet på Goodsen som reddet på streken. Returen headet Prica selv via samme Goodsen og i mål.

Rosenborg prøvde å få inn en sluttspurt, og hadde ballen mye det siste kvarteret av omgangen. Men Start var veldig aggressive og lot ikke RBK få mye rom. Dermed sto det fortsatt 1-1 da dommeren blåste til pause.

Det tok ikke lang tid før det første målet kom i andreomgang. Espen Børulvsen ble spilt fri på venstresiden og la inn til sin helt umarkerte navnebror Espen Hoff som enkelt fikk plassere ballen i mål fra ti meter.

Men igjen skulle RBK vise at de var vinnerskaller. Trond Olsen hadde kommet inn for en småskadet Iversen ved pause og på en overgang etter 65 minutter slo han presist på bakerste stolpe. Der dukket Markus Henriksen opp og banket ballen i mål med et flott volleyskudd.

Hjemmelaget hadde ikke like mye krutt i fotballstøvlene i andre omgang og klarte ikke å være like aggressive i forsvarsarbeidet. De kom til noen sjanser, men det var RBK som fant veien til mål. Snuoperajonen var komplett for RBK da Rade Prica på flott vis headet et tidlig Dorsin-innlegg i krysset etter 74 minutter.

Etter 82 minutter kom Bolanos' store sjanse til å utligne. Start fikk frispark på 17 meter, og den costarikanske frisparkspesialisten var selvskreven som eksekutør. Bolanos skrudde ballen helt oppe i høyre kryss, men Daniel Örlund var lynraskt oppe og slo ballen over tverliggeren. En klasseredning!

Rosenborg hadde mest krefter i sluttminuttene, men på overtid kom en omdiskutert situasjon. Stokkelien headet først i tverliggeren og ned på streken før returen blir satt på Örlund. Start-spillerne trodde at hele ballen var over streken, men TV-bildene viste at det nok sannsynligvis ikke var tilfelle.

Rosenborg viste igjen styrke og vant 3-2 etter å ha ligget under to ganger.