2 – 3 (1–1)

Tippeligaen

19.09. 2010

Tilskuere: 14901

Kampen startet jevnt, men RBK fikk etter hvert et overtak i spillet mot Brann. Flere gode, kreative pasninger gikk fra RBK-forsvaret og tvers gjennom Brann-midtbanen og det var det som skulle være bakgrunnen til det første målet.

Etter 11 minutter fortserte Mattias Bjärsmyr over midtbanestreken og la en flott pasning langs bakken frem til Markus Henriksen. Unggutten gikk litt med ballen og klemte til fra 18 meter, knallhardt forbi Håkon Opdal i Brann-målet. 1-0 til Rosenborg.

Omgangen var preget av flere mindre pene taklinger av Brann, og det var det som sendte Skjelbred av banen etter bare en halvtime. Jan Gunnar Solli taklet knallhardt og Skjelbred fikk det som så ut som en vridning i kneet.

Banespillet var det uansett Rosenborg som hadde, og produserte spesielt mye gjennom trioen Henriksen, Lustig og Jamtfall på høyresiden.

Etter 40 minutter fikk også Rade Prica sjansen sin da han upresset fikk stige opp på fem meter, men headingen gikk rett på Håkon Opdal. Da gikk Brann rett i angrep og scoret. Det var Guastavino som fant Sævarsson i bakrommmet, og høyrebacken trillet ballen kaldt forbi Örlund og i mål. 1-1 til pause.

Andre omgang åpnet med to kjempesjanser til Rosenborg, hvor både Dorsin og Saré fikk avsluttet fra kloss hold, og bare tilfeldigheter gjorde at ballen ikke gikk i mål.

Etter 58 minutter måtte en haltende Prica erstattes av Steffen Iversen, men når skaden først kom kunne ikke byttet komme på et bedre tidspunkt. Få minutter senere fikk Rosenborg straffe etter en hands i Brann-feltet og Iversen var som vanlig iskald fra krittmerket. Opdal var raskt nede ved stolperota, men det hjalp lite da Iversen for en gangs skyld satte straffen høyt i mål. RBK i ny ledelse.

RBK fortsatte å ha et overtak i banespillet, men Brann var effektive. På et innlegg etter 80 minutter fikk Vaagan Moen uforstyrret plassere inn 2-2 og det var klart for en thrilleravslutning på en kamp der begge lag ville ha alle poengene.

Om ikke det var nok måtte RBK avslutte kampen med ti mann etter at Saré ble skadet noen minutter senere uten at RBK hadde flere tilgjengelige bytter. Eggen valgte imidlertid i sedvanlig stil å opprettholde antallet spisser og gikk for tre poeng selv med undertall på banen. Han fikk betalt.

RBK var laget som skapte sjansene mot slutten og med to minutter igjen av ordinær tid fikk Henriksen en ny mulighet for langskudd, denne gang fra 25 meter. Han klemte til, hardt via en Brann-spiller og ballen fikk i en bue over Opdal og i mål. Rosenborg med tre fortjente poeng hjem fra Bergen.