Strømsgodset - Rosenborg
1 – 1 (0–1)

26.09. 2010

Tilskuere: 7290

Kampen startet fartsfyllt og etter tre minutter hadde hvert lag skapt hver sin store sjanse i tillegg til at Strømsgodset hadde fått ett mål korrekt annullert.

Rosenborg tok over litt av banespillet de første 15 minuttene, men da kvarteret var spilt headet en upresset Alexander Aas like utenfor fra seks meter, den største sjansen så langt.

Omgangen ble ganske jevn, men da kampuret rundet en halvtime skulle RBK gå opp i ledelsen. Skjelbred la ut til Steffen Iversen på venstresiden og Iversen la inn med utsiden av høyrefoten. Foran mål kom Roar Strand på et godt løp mot første stolpe og flikket ballen i mål.

Det siste kvarteret hadde Rosenborg god kontroll, men skapte ikke de store sjansene. Dermed ble pauseresultatet 0-1.

Ikke mindre enn tre baller måtte plukkes ut av nettet i starten av andre omgang, først etter avslutning av Johansson, så av Iversen og Prica, men alle situasjonene ble korrekt avblåst.

Rosenborg hadde vanskeligheter med å holde på ballen og spilte på seg mange brudd i første halvdel av andre omgang og det måtte til slutt ende med mål i mot. Etter 77 minutter slo Joel Riddez et tidlig innlegg og Ola Kamara kom seg foran Demidov og headet inn utligningen.

Begge lagene hadde 120 minutter NM-fotball i beina, men både RBK og Godset kjempet hardt for å få alle poengene. Mot slutten var RBK det beste laget, men det ble bare nesten foran mål og kampen endte med 1-1 og poengdeling.