Det var to angrepsvillige og aggressive lag som sparket i gang hovedkampen i den tredje runden på Ullevaal Stadion. Gressmatta innbydde ikke finspill, og det ble mye duellspill og frispark gjennom kampen.

Banen resulterte også i en del langballer, men Prica og Iversen tok duellene og skapte flere muligheter i første omgang. Dorsin viste også at det gikk an å spille langs bakken da han på flott vis lurte Dos Santos etter 20 minutter, og VIF-backen pådro seg gult kort i forsøket på å å stoppe Dorsin.

Utover i omgangen var det Rosenborg som et grep om koblet spillet og kom til flere muligheter. Iversen var spesielt skuddvillig og satte tidligere RBKer Lars Hirschfeld på to prøver, men uten å overliste Vålerengas nye sisteskanse. Dermed 0-0 til pause.

Iversen måtte ut til pause og inn kom Morten Moldskred. Banedekket preget også andre omgang. Rosenborg prøvde seg med flere langskudd, men Lars Hirschfeld hadde god kontroll.

Vålerenga fikk tunge ben utover i omgangen, og det ble mye rom for overganger. Det resulterte i at Rosenborg hadde spillet og overtaket i store deler av omgangen, og skapte de få sjansene som kom i de siste 45.

17500 hadde møtt opp til kampen, men denne gang fikk de ikke sett noen mål, og lagene delte to poeng seg i mellom. Det betyr at både Rosenborg og Vålerenga ligger midt på tabellen etter tre runder, med fem poeng hver.