3 – 1 (1–1)

3.10. 2010

Tilskuere: 21028

Det startet ganske jevnt mellom nummer én og to på tabellen. Rosenborg hadde ballen mye, men var litt for upresise på den nest siste pasningen og slet med å bryte gjennom.

Etter 16 minutter kom den første store RBK-sjansen da Prica kom rundt på venstresiden, det ble bare en blanding av innlegg og skudd da Morten Moldskred kom på løp foran mål og det hele endte med utspark fra Lars Hirschfeld.

Vålerenga og Bojan Zajic trengte imidlertid bare en halvsjanse for å finne veien til mål. Etter 18 minutter lurte Zajic bort Mikael Lustig og plasserte ballen rolig i korthjørnet bak en utspilt Daniel Örlund.

Men Rosenborg slo fort tilbake. Rade Prica gjorde en god vending med ballen i VIF-feltet og ble felt. Dommeren pekte på krittmerket. Det ble litt krangling og to gule kort før straffen ble tatt, men Iversen var iskald og satte inn 1-1.

Og det skulle bli mer action før pause. Etter 37 minutter kombinerte Annan og Dorsin bra på venstresiden og Freddy dos Santos kom for sent inn taklingen på Dorsin. Dermed fikk han sitt andre gule kort og en tidlig tur i dusjen.

Rosenborg presset inn mot hvilen og kom til flere skuddmuligheter, men avslutningene ble litt puslete og Lars Hirschfeld hadde god kontroll på det som kom. 1-1 etter de første 45 minuttene.

RBK presset Vålerenga kraftig bakover i andre omgang og etter ti minutter kom det en ny straffesituasjon. Mikael Lustig ble hektet i skuddøyeblikket, men Hauge valgte å ikke blåse, noe som trolig var korrekt.

Både Vålerenga og Rosenborg kom til store sjanser, og den største i løpet de første 20 minuttene hadde Rade Prica. Han fikk muligheten til å avslutte fra 10 meter, midt foran mål, men skuddet gikk rett på keeper.

Men til slutt kom den forløsende uttellinga. Mikael Dorsin slo hardt og presist inn fra venstre etter 69 minutter og ballen gikk via en VIF-spiller inn i bakrommet hvor Morten Moldskred dukket opp og satte inn 2-1.

Rosenborg presset og presset mot slutten, men på 2-1 var ingenting sikkert. Den usikkerheten tok imidlertid Markus Henriksen seg av fire minutter før full tid. Han dro seg innover i banen og dunket ballen i krysset fra 17 meter. En vakker scoring og tre viktige poeng til Rosenborg.