Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Hønefoss - Rosenborg
0 – 2 (0–2)

Tippeligaen

17.10. 2010

Tilskuere: 4233

Kampreferat:

Det startet jevnt på AKA Arena uten noen store sjanser til lagene de første femten minuttene. Rosenborg hadde ballen mest og kom til et par avslutninger fra distanse, men skuddene gikk noen meter utenfor Thomas Solvolls stolper. Rade Prica hadde den beste sjansen da han uforstyrret fikk skyte fra 17 meter, men keeper reddet enkelt.

Hjemmelaget kom bedre med etter hvert og skapte noen halvsjanser etter at de kom seg rettvendt mot RBK-forsvaret.

Hønefoss fikk holde mye på ballen uten å klare å tråkle seg gjennom forsvaret, mens Rosenborg kom til en av sine beste sjanser etter en kontring. Steffen Iversen skjøt på halv volley fra 18 meter, men nok en gang reddet Solvoll.

Men helt på tampen av omgangen lykkes det endelig for bortelaget. Saré la inn til Iversen som stusset ballen videre. Der dukket Prica opp og dunket ballen inn med venstrefoten.

Men det var ikke slutt med det. På overtid i førsteomgangen spilte Rosenborg seg fint frem på høyrekanten. Morten Moldskred la ballen inn på bakre stolpe hvor Prica enkelt kunne sette inn sitt andre for kvelden.

Andre omgang ble preget av at Rosenborg var fornøyd med tomålsledelsen, og så ut til å ønske seg en enkel reise frem mot torsdagens Europa League-kamp mot Atletico Madrid. RBK lot de tre på topp ta seg av angrepsspillet, mens resten av laget lå lavt og prøvde å kontrollere kampen.

Hønefoss presset på for å få reduseringen, og skapte en del farligheter, særlig på venstrekanten ved Angan. Heldigvis hadde Rosenborg en særdeles solid Daniel Örlund helt bakerst. Han var konge i lufta, og stoppet alt som kom, godt hjulpet av en veldig god Vadim Demidov.

Utover i omgangen så det ut til at Hønefoss mistet troen på poeng, og Rosenborg tok over kampen totalt.

En frisk Morten Moldskred på høyresiden kom gang på gang fremover sammen med Lustig, og hjemmelaget klarte ikke å finne noen mottrekk. Heldigvis for Hønefoss så sto ikke uttelingen foran mål i stil med sjansene. Rade Prica bommet egenhendig på tre hundreprosentsjanser, og dermed ble det bare med de to målene i første omgang.

Det holdt likevel til seier, etter som laget holdt nullen bak, for første gang i serien siden 3. juli. Forspranget til Vålerenga er nå åtte poeng, med tre kamper igjen å spille.

Jørgen Stenseth