Det startet upresist fra både Rosenborg og Tromsø i den 28. tippeligarunden og det tok 15 minutter før den første sjansen kom, men den var til gjengjeld stor. Det var Morten Moldskred som fikk muligheten på frispark fra 18 meter og den tidligere Tromsø-spilleren sendte ballen via muren og Sahlman i ubalanse fikk så vidt kontroll på ballen.

Etter halvspilt omgang ble Per Ciljan Skjelbred spilt gjennom alene med keeper, men valgte pasning foran skudd, noe som kunne gitt mål dersom pasningen var mer presis. Dessverre fikk Tromsø tak i ballen. Nå var RBK på gang og Prica kom alene med Sahlmann et par minutter senere. Han lobbet ballen over sisteskansen, men på streken dukket en TIL-spiller opp og beinet ballen unna!

Rosenborg hadde ballen mest, men resten av omgangen ble preget av mange feilpasninger fra begge lag og det ble produsert svært lite. Dermed var det fortsatt målløst etter 45 minutter.

Andreomgang startet i samme spor og begge lag slet med å komme til sjanser. Den første store muligheten kom etter 64 minutter da Mourad brant til fra langt hold, men Örlund vartet opp med en god redning.

Etter 66 minutter kom Jamtfall inn for å skape fart i RBK-angrepet og to minutter senere ble han spilt gjennom. Presset av TIL-forsvaret satte han ballen på keeper og ballen gikk til corner. Noen minutter senere ble også Prica spilt gjennom, men også denne gang gikk avslutningen på keeper.

Jamtfall fortsatte å lage problemer for Tromsø, og etter 79 minutter ble det kaos i bortelagets 16-meter da han tråklet seg forbi flere forsvarsspillere og avsluttet. Skuddet ble stoppet, men ballen havnet til slutt hos Rade Prica som vente opp på 10 meter og trillet ballen forbi keeper til 1-0!

Resten av kampen hadde Rosenborg god kontroll og da dommer Berntsen blåste i fløyta var det klart: Rosenborg er seriemester 2010!