1 – 2 (0–1)

Europa League

4.11. 2010

Tilskuere: 14248

Det tok bare fire minutter før Atlético Madrid scoret på Lerkendal, da et innlegg fra venstre fant Sergio Agüera foran mål, som enkelt kunne pirke inn 0-1. Målet kan også ha vært en offside.

Rosenborg tok etter hvert over banespillet og skapte nesten alt som var av sjanser på Lerkendal. Det ble mange innlegg, spesielt fra venstre, men Atlético Madrid fikk ryddet unna det som kom. Dermed 0-1 til pause.

Rosenborg kjørte på fra start i andre omgang skapte flere gode målsjanser. Den fortjente utligninga kom sju minutter ut i omgangen da Iversen mottok ballen feilvendt, og slo ut til høyre. Der om Markus Henriksen på løp og banket til fra 10 meter, mellom målvaktens ben og i mål!

Både Prica og Iversen fikk store sjanser til skudd fra kloss hold de neste minuttene, men ballen ville ikke inn. Iversen fikk også sjansen da keeper de Gea var på bærtur etter 77 minutter og Iversen snappet ballen ved hjørneflagget. Iversen prøvde å skru ballen i mål, men like utenfor!

Da RBK ikke traff på sine avslutninger skjedde det som ikke skulle skje. Tiago klemte til fra 20 meter og ballen gikk inn helt oppe i krysset bak Örlund. Rosenborg forsøkte de siste minuttene, men Atlético Madrid hadde kontroll påførte Rosenborg årets første tap på Lerkendal Stadion.