0 – 1 (0–1)

Europa League

1.12. 2010

Tilskuere: 11101

Rosenborg tok i mot Bayer Leverkusen i sesongens siste hjemmekamp. I tolv til femten minus tok det litt tid før kampen satt seg, men Rosenborg fikk et lite initiativ i første del av førsteomgangen.

Det ble skapt enkelte store sjanser begge veier. Først avsluttet Lars Bender rett på Daniel Örlund fra kloss hold, før Rade Prica headet i stolpen like etterpå.

I siste halvdel av omgangen tok de tyske gjestene over initiativet og skapte flere store målsjanser, men Örlund var god som bakerste mann. Etter 35 minutter måtte imidlertid Örlund kapitulere da Sidney Sam fikk bra treff fra 18 meter. Ballen gikk inn nede ved venstre stolpe og Bayer Leverkusen skaffet seg en ettmålsledelse til pause.

I andre omgang startet RBK med et bra trykk i spillet og det tok ikke lang tid før den første store sjansen kom. Morten Moldskred var god en-mot-en på høyresiden og kom i en bra innleggsposisjon. Innlegget gikk på bakre stolpe hvor Steffen Iversen dukket opp og headet ballen forbi keeper. En spiller reddet imidlertid på streken og utligningen uteble.

Resten av omgangen var jevn, men det var RBK som skapte de største sjansene. Rade Prica var to ganger alene med keeper, men den første sjansen ble reddet og den neste gikk like forbi Iversens skotupp og utenfor stolpen. Det var dagen da ballen ikke ville i mål for RBK og da vant Bayer Leverkusen 1-0.

Dette betyr at sjansen for avansement er borte for Rosenborg, men det er fortsatt én kamp igjen. Om to uker skal Rosenborg til Hellas for å møte Aris, som klarte å vinne mot Atético Madrid i Spania.