Europa League

16.12. 2010

Tilskuere: 17283

Årets siste kamp startet jevnt. Aris hadde ballen mest i åpningen, men Rosenborg var solide bakover og hadde kontroll.

Utover i omgangen tok imidlertid Rosenborg mer over spillet og kom til flere halvsjanser. Mot slutten presset RBK, anført av en god Morten Moldskred hjemmelaget langt inn i egen målgård, men da skuddet fra Moldskred og den påfølgende retur-avslutningen fra Annan ikke gikk i mål var det Aris som fant veien til nettmaskene, og det på kontroversielt vis.

I omgangens siste minutt avsluttet Aris fra 17 meter, via Mikael Dorsin. Ballen gikk over Daniel Örlund som bokset ballen i tverliggeren og Aris fikk headet ballen i mål. To Aris-spillere sto i offside under det første skuddet, og det ble grunnlag for diskusjon. Målet var likevel godkjent og Aris fikk gå til pause med ledelse 1-0.

Andre omgang ble som den første. Det var lenge jevnt, men Rosenborg tok over i siste del av omgangen. Spesielt etter at Steffen Iversen kom inn fikk Rosenborg et tøft trykk på Aris og skapte flere gode muligheter. Mikael Dorsin var nærmest da Demidov var høyt oppe i banen og kombinerte med Moldskred som spilte Dorsin gjennom Aris-forsvaret. Svensken banket til fra 10 meter, men Sifakis i Aris-målet vartet opp med en feberredning.

I kampens siste minutt doblet Aris sin ledelse. Innbytter Ricardo Faty mottok en retur på 18 meter, chippet ballen over Bjärsmyr og banket inn 2-0 fra kloss hold. Dermed ble det tomålstap for Rosenborg i Hellas, tross en jevn kamp.

NB! Dette var årets siste kamp og dermed Nils Arne Eggen og Vadim Demidovs siste kamp for Rosenborg.