Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Før kampen ble seriemestrene 2010 beæret med æresvakt fra Kongvinger-spillerne, et flott gest på ærverdige Gjemselund Stadion.

Det ble en fartsfylt åpning på kampen, hvor begge lagene ønsket å angripe. Men det tok ikke lang tid før kampen satte seg og RBK fikk mye ballinnehav.

Kongsvinger lå kompakt i en 4-5-1-formasjon, men etter et kvarter begynte RBK å finne veier gjennom KIL-forsvaret og produserte et par gode sjanser etter innlegg. Det ble også muligheter for langskudd, og både Annan og Skjelbred fikk skutt, men uten resultat.

Resten av omgangen ble i samme stil. Rosenborg hadde ballen og spillet, men Kongsvinger-forsvaret var svært kompakt og foruten et bra skudd av Trond Olsen ble det produsert lite. Dermed målløst etter de første 45 minuttene.

Kongsvinger måtte vinne kampen for å ha en mulighet til å spille i Tippeligaen i 2011 og kom fremover på banen i andre omgang. Dermed åpnet kampen seg begge veier og det ble produsert flere kvalifiserte målsjanser. Blant annet fikk Prica avsluttet på mål ved et par anledninger, men ballen ville ikke i mål.

På overtid fikk Kongvinger to enorme sjanser til å gi RBK det første bortetapet på over to år, men da sto Daniel Örlund som en vegg og vartet opp med to feberredninger. Dermed ble det målløst på Gjemselund Stadion.

Chris Thomas Skogli