2 – 2 (1–1)

7.11. 2010

Tilskuere: 18429

Rosenborg startet med spillet og trykket mot Aalesund på et snødekt Lerkendal Stadion, men det glatte underlaget gjorde det vanskelig med småspill.

Etter en rekke innlegg og cornere fra Rosenborg var det til slutt Aalesund som skulle finne veien til mål. En kontring endte med et innlegg fra høyre og Michael Barrantes Rojas stupte frem og satte ballen forbi Daniel Örlund.

Men Rosenborg fortsatte å male på, og etter 37 minutter kom den fortjente utligninga. På et innlegg fra høyre stupheadet Mikael Dorsin inn 1-1 fra 14 meter.

Det ble også et par halvstore sjanser for Rosenborg i sluttminuttene av første omgang, men det ville seg ikke helt og det sto fortsatt 1-1 da Øvrebø blåste etter 45 minutter.

Det skulle ta 11 minutter av andre omgang før 0-1 var snudd til 2-1. Et stort rom åpnet seg på Aalesunds venstreside, og der var Morten Moldskred på plass og la inn. På bakeste stolpe dukket Rade Prica opp og satte inn 2-1.

I det 66. minutt kom nummer 6, Roar Strand inn til sin 439. og aller siste tippeligakamp, til stående applaus fra Lerkendals publikum.

Resten av kampen ble jevnere og Aalesund hadde flere farligheter foran Örlund. Spesielt nære var gjestene da Mathisen fikk avsluttet fra fem meter, men Daniel Örlund reddet mesterlig. I kampens siste ordinære minutt kom imidlertid utligningen da innbytter Magnus Sylling Olsen kom gjennom på venstresiden og banket ballen kontant i mål.

Dermed endte kampen 2010 og årets seriemestre, Rosenborg gikk gjennom Tippeliga-sesongen uten et eneste tap!